Societat 14/03/2012

La Fundació del Palau de la Música demana 6 anys de presó per a Millet i Montull pel cas de l'hotel del Palau

L'escrit d'acusació descarta que es demani el processament de la cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona. L'advocat de Montull creu que "se'ls acusarà d'apropiació indeguda i no de prevaricació ni de tràfic d'influències"

Ara
3 min

BarcelonaLa Fundació del Palau de la Música demana sis anys de presó per a Fèlix Millet i Jordi Montull pel cas del Palau de la Música, segons l'escrit d'acusació que prepara la institució. L'entitat, en canvi, no demanarà que es processi l'anterior cúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, encapçalada per Ramon García Bragado.

El jutjat d'instrucció número 10 va donar per acabada a mitjans de gener la instrucció del cas de l'hotel del Palau de la Música, cas pel qual Millet i Montull van passar més de deu dies a la presó al juny del 2010. La jutgessa Míriam de Rosa Palacio va mantenir la imputació tant de Millet i Montull, i també de l'excúpula d'Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona. També estan imputats, per tant, l'exregidor d'Urbanisme de Barcelona, Ramon García-Bragado, l'exgerent de l'àrea, Ramon Messeguer, i l'excap jurídic, Enric Lambies. També està imputat l'arquitecte del despatx Tusquets Carles Díaz.

La magistrada considera que podrien haver comès delictes d'apropiació indeguda, tràfic d'influències, falsedat documental i prevaricació. Segons la fiscalia i les acusacions, Millet i Montull haurien aconseguit tramitar l'hotel –que no es va arribar a construir– de forma irregular gràcies a la connivència de càrrecs municipals i s'haurien quedat una important comissió de l'hoteler, Manuel Valderrama.

Els serveis jurídics de la Fundació Orfeó Català-Palau de la Música Catalana es limiten a demanar sis anys de presó per a Millet i Montull com a autors d'un delicte continuat d'apropiació indeguda. En l'escrit, els assessors jurídics en matèria penal no es demanen cap pena per a l'excúpula d'Urbanisme ni es fa cap referència als presumptes delictes de tràfic d'influències, falsedat documental i prevaricació que apunta la instrucció.

A més de les penes de presó, la fundació també demana per a Millet i Montull una multa de 12 mesos amb una quota diària de 15 euros, així com abonar a la fundació 900.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

L'advocat de Montull creu que només se'ls acusarà d'apropiació indeguda

L'advocat de Jordi Montull, Jordi Pina, en declaracions a Catalunya Ràdio, entén que si no demanen la imputació de funcionaris de l'Ajuntament és perquè "descarten el tràfic d'influències". Pel fet d'haver conegut aquest escrit al programa 'El matí de Catalunya Ràdio', Pina només ha fet suposicions al respecte. Així, ha opinat que, en principi, "es desprèn que en el cas de l'hotel només s'acusarà Millet i Montull d'apropiació indeguda i no de prevaricació ni de tràfic d'influències". A més, ha assegurat que té "molts dubtes que la Fundació del Palau de la Música sigui part perjudicada en el cas de l'Hotel del Palau", ja que en tot cas creu que la persona afectada seria el promotor d'Olivia Hotels, Manuel Valderrama, que és qui suposadament hauria pagat 900.000 euros per obtenir l'adjudicació d'aquest hotel. Justament Valderrama, "que en principi seria la víctima", ha negat en dues ocasions i també al Parlament el fet d'haver pagat aquesta quantitat, cosa que demostra que "el delicte d'apropiació indeguda no existeix", argumenta l'advocat.

Pina ha criticat que s'hagi informat un mitjà de comunicació abans que ell sobre aquesta petició de condemna per al seu client.

Respecte als 18 milions d'euros cobrats en metàl·lic, als quals el jutge Pijuan segueix el rastre, Pina afirma que "ara mateix hi ha bancs que diuen que ha passat massa temps per trobar-los, i d'altres que expliquen que els han cobrat treballadors del Palau per ordre del senyor Millet o també proveïdors".

Des del punt de vista de l'advocat, el seu client no té més diners que els que ha declarat. Així, assegura que no hi ha altres recursos en paradisos fiscals i que, actualment, "Montull viu de la seva pensió de jubilació i de l'ajut de la seva família", ja que té tots els seus béns embargats.

Tot i que creu que la condemna que els pot caure pot arribar fins als 8 anys, ell considera que "la pena més ajustada" seria de 2 o 3 anys de presó.

stats