SOSTENIBILITAT
Societat 24/12/2011

Cada català genera 1,5 quilos de residus diaris

Ara
1 min

BARCELONACoincidint amb les festes de Nadal, una de les èpoques en què més residus es generen, la Generalitat ha impulsat una campanya per fomentar el reciclatge. La campanya, que durarà fins al 12 de gener, vol conscienciar els ciutadans durant els dies de més consum. Una de les dades que remarcarà la campanya és que cada català genera de mitjana 1,5 quilos de residus al dia, 10,5 a la setmana, 45,5 al mes i 547,5 a l'any.

Sota el lema "Els nostres residus, la nostra responsabilitat" es vol fomentar la recollida selectiva i la prevenció en la generació de residus. El director de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, es va mostrar ahir satisfet de l'evolució de les dades de recollida selectiva de residus, que se situa en el 40,5%, però va reiterar que és important fer bé el reciclatge de la fracció orgànica perquè "contamina" la resta i encareix el procés de reciclatge.

També es va voler recordar que, de vegades, els ciutadans fan bé la selecció a casa, però després introdueixen les bosses en els contenidors equivocats.

stats