Convivència Cívica veu "insuficient" la sentència del TSJC: demana bilingüisme al 50%

L'entitat valora "positivament" la interlocutòria però només la considera "un pas endavant"

Convivència Cívica Catalana ha valorat "positivament" la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya d'imposar que quan els pares d'un sol alumne ho demanin, el 25 % de les hores lectives del seu grup es facin en castellà, independentment de l'opinió de la resta de pares i del context educatiu i social de l'escola. Amb tot, l'entitat que treballa per acabar amb el sistema d'immersió del català, la considera "insuficient" ja que apunta que el castellà s'hauria d'impartir en, almenys, la meitat de les classes com a llengua vehicular.

Convivència Cívica Catalana ha considerat la decisió del TSJC com "un pas endavant en la supressió de l'inconstitucional i excloent sistema d'immersió lingüista", perquè és una "seriosa advertència al govern autonòmic sobre l'obligatorietat d'acatament de les resolucions judicials".

No obstant això, la plataforma creu que el veredicte "conté encara extrems" que consideren "no conformes al dret", com fixar la utilització del castellà com a llengua vehicular en el 25% de les classes quan l'alumne ho sol·liciti, perquè "el Tribunal Suprem l'ha fixat en un 50%".

Convivència Cívica Catalana –el president de la qual és Francisco Caja, professor de Filosofia de la Universitat de Barcelona– es va constituir el 1988 amb la finalitat "d'actuar contra tota mena de discriminació, ja sigui per causa de sexe, raça, origen, llengua, opinió o credo, i defensar la pluralitat cultural, educativa i lingüística". En la pràctica, la seva tasca s'ha centrat a intentar combatre les decisions del Parlament i acabar, per via judicial, amb el sistema d'immersió lingüística vigent d'acord amb l'Estatut i la llei d'educació de catalunya, i perfilat per la Generalitat, que és qui té les competències sobre la matèria.