Societat 09/01/2012

Les catalanes canvien de parella més que les espanyoles a la recerca d'un bon pare per als seus fills

Una de cada quatre dones catalanes deixen el xicot perquè troben que no té "el perfil de pare", segons un estudi avalat per la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia. En el conjunt de l'Estat, només 1 de cada 10 fan aquesta operació

Ara
1 min

BarcelonaUna de cada 4 dones catalanes haurien deixat la seva parella perquè trobaven que no tenia les característiques adequades per ser un bon pare, segons un estudi de la marca Clearblue –un test digital d'ovulació– avalat per la Societat Espanyola de Ginecologia i Obstetrícia. El mateix sondeig indica que la mitjana espanyola de ruptures per aquest motiu és inferior, i que es troba en un de cada 10 casos.

Els homes, però, donen senyals de conèixer la possibilitat que els engeguin per aquesta raó, o bé que aconsegueixin lligar precisament si transmeten la impressió que podrien ser bons pares. Gairebé la meitat dels enquestats en aquest estudi –1.500 homes i dones d'entre 20 i 25 anys– admet "haver utilitzat alguna vegada el recurs de presentar-se com un pare ideal per lligar".

Aquest estudi també sosté que 8 de cada 10 dones prefereixen que la seva parella tinguin una bona posició econòmica que no pas atractiu físic. Sobretot, en les dones de més de 33 anys, el 86% de les quals s'interessen pel compte corrent. Però aquí es trenquen tòpics: no són les catalanes les que més s'ho miren (un 73%), sinó les gallegues (90%), seguides de les madrilenyes (89%) i les valencianes (75%).

stats