SOCIETAT
Societat 12/08/2011

Els pagesos catalans estudien protegir ells mateixos els camions que circulen per França

Aquest dijous, els agricultors francesos han tornat a atacar camions amb càrrega de fruita provinent de Lleida

Agències
1 min
Els agricultors francesos van atacar ahir camions de fruita provinents de Lleida / ACN

BarcelonaEl sector de la fruita, representat per l'Associació Empresarial de Fruita de Catalunya (Afrucat) i els sindicats Unió de Pagesos (UP), JARC, i Aeall-Asaja, s'ha plantejat protegir els camions que estan en trànsit per França arran del boicot d'agricultors francesos als productes hortofructícoles que provenen de l'Estat per la crisi de preus. “Igual que han fet altres sectors com el pesquer, ens estem plantejant protegir nosaltres mateixos els camions de fruita que hi ha en trànsit en el territori francès cap als seus mercats de destí”, va afirmar el president d'Afrucat, Francesc Argilés, com a conclusió principal de la reunió.

Segons sembla, aquest dijous, uns deu camions, cinc dels quals de Lleida, van rebre l'atac dels piquets francesos més enllà de la frontera. El 26 de juliol i dimarts d'aquesta mateixa setmana, ja van tenir lloc atacs semblants. Els sindicats agraris qualifiquen la situació d'“intolerable” i es queixen de la desprotecció que reben per part de les autoritats espanyola i europea.



Durant la trobada també va ser unànime la decisió d'adherir-se a les denúncies contra el govern francès que presentaran altres institucions i que podrien materialitzar-se en una denúncia judicial perquè les accions contra els camions no quedin impunes. Cadascuna de les organitzacions presents a la reunió ja ha començat a emprendre diverses accions, com ara l'acció de protesta que ha convocat per aquest divendres el sindicat UP.

stats