COMPLEX D'OCI I HOTELER
Societat 06/09/2012

Els catalans relacionen Eurovegas amb especulació

Els catalans no creuen que Eurovegas sigui el model productiu i econòmic que Catalunya necessita, segons revela una enquesta. El Govern encara confia en les possibilitats per atreure el projecte.

T. Gutiérrez
2 min
TERRENYS EN JOC  L'activitat agrícola segueix als terrenys del Parc Agrari del Baix Llobregat, que el govern ha ofert a Adelson per instal·lar-hi Eurovegas.

BARCELONA.Els catalans associen Eurovegas amb els diners, el joc, la corrupció i els casinos i en una majoria dels casos creuen que és un projecte d'economia especulativa que no contribuirà a la sortida de la crisi econòmica.

Aquestes són les opinions que es desprenen de l'enquesta elaborada pel Gabinet d'Estudis Socials i Opinió Pública (Gesop), feta pública ahir, que mostra un rebuig força generalitzat al model econòmic que representa el projecte de Sheldon Adelson. Segons l'enquesta, feta a 1.600 persones, un 75% dels enquestats creuen que Eurovegas representa una economia especulativa, mentre que un 67% asseguren que no és el model productiu i econòmic que necessita el país.

La intuïció d'Esperanza Aguirre

Tot i això hi ha una certa divisió d'opinions sobre els beneficis immediats que el projecte podria portar en el cas que s'instal·lés a Catalunya. Un 48% dels enquestats creuen que el projecte podria revitalitzar l'economia del país i un 46% apunten que Eurovegas crearia llocs de treball estables i de qualitat. Sobre el tipus de turisme que aquest macrocomplex atrauria hi ha divisió de criteris, ja que un 45% consideren que no atrauria turistes de qualitat mentre que un 44% asseguren el contrari. Finalment, un 54% creuen que no donaria bona imatge del país.

Mentre es donava a conèixer aquesta enquesta, encara ressonaven les paraules del líder dels socialistes madrilenys, Tomás Gómez, que el dia abans havia assegurat que el lloc escollit per ubicar Euroevegas és Alcorcón, al costat de Madrid.

La vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, va reiterar que encara confia en les possibilitats de Catalunya per acollir el macrocomplex d'oci i el portaveu del Govern, Francesc Homs, va dir que cal esperar que l'empresa anunciï quina és la ubicació definitiva. La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, va dir que la seva intuïció sobre la ubicació d'Eurovegas a Madrid és "positiva" i va assegurar que aquest sentit no li acostuma a fallar però va reconèixer que no té "dades". Aguirre va dir que li agradaria que l'opció fos Madrid, però va recordar que és Adelson qui té l'última paraula.

stats