Societat 02/07/2015

Catalunya, Regió Europea de la Gastronomia 2016

El Govern celebra que aquest reconeixement "descansa" sobre sectors com la restauració, la indústria alimentària o el turisme del país

Acn
2 min
Imatge dels germans Roca

BarcelonaCatalunya ha rebut el títol de Regió Europea de la Gastronomia 2016, que atorga l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme. L'acte de lliurament d'aquest guardó ha tingut lloc a la Pedrera i ha tingut la presència de personalitats destacades del món de la restauració com la xef Carme Ruscalleda, la propietària del restaurant Casa Leonardo, Mireia Font, o la representant de la Fundació Alícia, Elena Roura.

Durant la cerimònia, el conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha destacat que el món de la gastronomia i aquest reconeixement "descansen" sobre sectors com la restauració, la indústria alimentària o el turisme del país.

El conseller Puig també ha apuntat que la gastronomia i el turisme "sublimen" trets dels catalans com són la capacitat d'acollida, el gust per l'intercanvi i el respecte a la diversitat. El titular d'Empresa i Ocupació ha manifestat que se sent "molt emocionat i orgullós per aquest reconeixement que suposa un repte i una responsabilitat", i ha volgut destacar que "aquest títol ens ajuda a consolidar-nos com un país que sap fer de la seva gastronomia un element de generació de riquesa, valor afegit i orgull". Puig ha volgut felicitar també la regió portuguesa de Minho, que ha estat guardonada enguany juntament amb Catalunya.

La xef Carme Ruscalleda ha estat nomenada ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia. En la seva intervenció, Ruscalleda ha destacat que "som un país ple d'oportunitats perquè la creativitat està en l'ADN de Catalunya" i ha recordat que "som hereus d'una cultura culinària que ve de molt antic i que ens mantindrem si fem un treball ben fet, i si cuidem el talent i la qualitat". Al llarg de l'any 2016 es pretén promocionar la menció entre la ciutadania catalana en general, i també entre les organitzacions que treballen en l'àmbit de la gastronomia en un sentit ampli (salut, educació, sostenibilitat, innovació, desenvolupament regional, polítiques públiques, etc.).

La Regió Europea de la Gastronomia és una iniciativa impulsada per una plataforma de regions europees i administrada per l'Institut Internacional de Gastronomia, Cultura, Arts i Turisme (Igcat). Aquesta iniciativa pretén estimular, recopilar i difondre el coneixement per contribuir a una millor qualitat de vida en les regions europees mitjançant la promoció de les cultures alimentàries i l'estímul de la innovació gastronòmica. El títol Regió Europea de la Gastronomia s'atorgarà a dues o tres regions de la xarxa cada any, que desenvoluparan un programa d'esdeveniments per donar visibilitat a la seva gastronomia.

stats