Societat 05/07/2019

Catalunya restringeix les activitats a l'aire lliure per minimitzar el risc d'incendi

La segona onada de calor de l'estiu posa en alerta les comarques amb zones forestals

Ara
2 min
En alerta per una onada  de calor que serà llarga

BarcelonaLa segona onada de calor de l'estiu ja ha arribat a Catalunya. La Generalitat ha activat aquest divendres el nivell 3 del pla Alfa, el màxim per a risc d'incendi, en bona part del territori davant les extremes condicions meteorològiques que s'esperen: baixa humitat, vent de l'oest i altes temperatures que fregaran els 40 graus en alguns punts de l'interior. Per aquest motiu, Protecció Civil ha anunciat la suspensió de les activitats al medi natural durant les hores de màxim perill a les comarques d'interior. Al seu torn, l'Ajuntament de Barcelona ha decretat per primera vegada la prohibició d'activitats que impliquen foc a 500 metres del bosc, com a complement a la restricció del Govern.

En un comunicat, Protecció Civil ha suspès les activitats en zones forestals de les 12 a les 20 hores a les comarques de la Noguera, el Segrià, l'Urgell, la Segarra, les Garrigues, la Conca de Barberà i l'Anoia. La prohibició inclou curses de motor i caminades a la muntanya, als boscos i als parcs naturals, per minimitzar el risc d'incendi.

D'altra banda, l'Ajuntament de Barcelona ha prohibit les activitats que requereixen foc, com barbacoes, a 500 metres de distància de les zones forestals, àrees recreatives i d'acampada i en parcel·les d'urbanitzacions, encara que siguin privades. El director dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, ha assenyalat que el decret "pretén conscienciar de la situació en la qual ens trobem" de risc d'incendi forestal. Massagué també ha puntualitzat que la prohibició afecta sobretot l'entorn de Montjuïc, Collserola i els Tres Turons.

Aquest dissabte, el massís de Montsant (Tarragona) s'afegirà a la restricció d'accés que ja existeix als massissos del Montsec i la Baronia de Rialb (Lleida). El pla Alfa s'ampliarà aquest cap de setmana de 80 a 150 municipis i els Agents Rurals han previst un dispositiu especial de prevenció d'incendis durant la sega a les zones de més risc amb la incorporació de vigilància.

stats