Societat 13/10/2016

Catalunya tindrà una altra Grossa per Sant Jordi

El sorteig es farà el dia 27 d'abril, coincidint amb el trentè aniversari de la loteria

Enric Borràs
2 min
La Grossa de Cap d'Any, en un quiosc de Tarragona / TJERK VAN DER MEULEN

BarcelonaEl sorteig de la Grossa "s’ha consolidat, s’ha convertit en la loteria del país, crea il·lusió i és molt solidària", ha declarat avui la directora general de Tributs i Joc de la Generalitat de Catalunya, Marta Espasa. I per això ha arribat el moment de "fer-la créixer" amb un altre sorteig: el de la Grossa de Sant Jordi. Funcionarà exactament igual que el de la Grossa de Cap d'Any i l'única diferència serà que hi haurà menys bitllets a la venda. Es podran comprar a partir del 2 de gener.

Espasa ha presentat aquesta novetat en una roda de premsa on ha explicat que el sorteig de Sant Jordi no es farà el 23 d'abril, el dia de Sant Jordi, sinó quatre dies més tard, el 27, i coincidirà amb el trentè aniversari de la Loteria de Catalunya. De cada un dels 80.000 números que hi haurà per al sorteig se'n faran 30 bitllets, en lloc dels 85 del sorteig de Cap d'Any. L'estructura de premis, però, serà la mateixa.

El sorteig de Cap d'Any es farà per quarta vegada consecutiva i manté l'estructura de premis de sempre, amb un primer premi de 20.000 euros per euro jugat, un segon de 6.500 euros per euro, un tercer de 3.000, un quart de 1.000 i un cinquè de 500. A part, també hi ha premis més petits per als números que s'assemblin més als escollits. En total hi ha un milió de bitllets premiats, ha explicat Espasa, que també ha recalcat que el primer premi paga el mateix per cada euro que la Grossa de Nadal estatal, però amb la diferència que és més fàcil que toqui perquè a la catalana hi ha 80.000 números, no 100.000 com a l'espanyola.

Espasa també ha volgut recalcar que, amb els diners recollits el 2015 a la Grossa -que va fer 5,6 milions de beneficis-, s'han pagat 5.000 beques d'educació en el lleure per a infants i adolescents en situació de vulnerabilitat, s'han atès 26.400 menors en la mateixa situació, s'ha donat atenció domiciliària a 1.000 persones amb dependència, s'han creat 365 places residencials per a gent gran i menors d'edat i s'han millorat les instal·lacions dels centres residencials.

Espasa també ha explicat que entre les novetats d'enguany hi ha la possibilitat de comprar bitllets directament a la web de la Loteria de Catalunya i, a través de terminals electrònics, als establiments habilitats. Com que hi haurà bitllets "virtuals" per vendre a través d'internet de tots els números, es podrà comprar qualsevol número mentre no s'exhaureixin les existències.

stats