Societat 07/07/2014

Cau a Barcelona una organització de narcotraficants internacional que oferia míssils a grups paramilitars

La Guàrdia Civil ha detingut els quatre integrants del grup que tenia la capital catalana com a com a base d'operacions i punts de trobada entre traficants

Acn
2 min
Els agents de la Guàrdia Civil detenen enmig del carrer els integrants del grup

BarcelonaLa Guàrdia Civil ha detingut quatre persones com a presumptes membres d'un grup dedicat al tràfic de drogues, armes i blanqueig de capitals. Els detinguts, que van ser enxampats a la sortida d'un hotel de luxe de Barcelona es disposaven a abandonar el país, oferien a grups paramilitars o violents míssils terra-aire de fabricació russa.

El grup tenia la capital catalana com a base d'operacions i punts de trobada entre traficants. L'operació, denominada 'Yoga', es va iniciar a la Fiscalia del districte sud de Nova York i hi ha col·laborat la Guàrdia Civil, l'Agència Antidrogues Americana (DEA) i les policies holandes i colombiana.

La investigació es va iniciar quan la Guàrdia Civil va saber que hi havia en marxa una operació internacional dirigida per la Fiscalia de Nova York en diversos països d'Europa, Amèrica i l'Orient Mitjà, i en què es va determinar que una organització negociava amb d'altres establertes als Estats Units la introducció de grans quantitats d'heroïna, amb Barcelona com a punt de trobada i negociació.

Els agents també van saber que l'organització disposava d'armes de guerra sofisticades i s'oferia a subministrar a grups paramilitars o violents míssils terra-aire de fabricació russa, amb un termini d'entrega de forma immediata d'una mostra d'entre tres i cinc míssils en un país de l'est d'Europea i quantitats majors en qualsevol país de destí.

El grup va ser seguit durant setmanes a Barcelona per controlar els contactes i activitats que mantenien a l'Estat. Finalment, els quatre integrants del grup van ser enxampats a la sortida d'un hotel de luxe de Barcelona quan es disposaven a abandonar el país.

Els detinguts són A.W.C.P.K. i A.H.C.P.K., de 49 i 47 anys respectivament; M.S.S., de 34 anys i D.A., de 31 anys, a qui els constava una Ordre Internacional de Detenció per part dels Estats Units pels delictes de pertinença a organització criminal, tràfic de drogues i blanqueig de capitals.

stats