Societat 09/05/2021

Cau a Tarragona un grup que fonia l'or que robava a domicilis

Els lladres tenien una botiga de compra i venda de joies on feien desaparèixer les peces sostretes

Ara
2 min
Imatge d'una de les cases on vivien els detinguts, on es va localitzar l’escala telescòpica utilitzada en els robatoris.

BarcelonaEls Mossos d’Esquadra desarticulen una organització especialitzada en robatoris d’or i joies a domicilis arreu del país. Els agents van detenir a Tarragona i Cubelles sis persones d’entre 19 i 50 anys com a presumptes autors d’un delicte d’organització criminal: a tres dones i a un home se’ls atribueixen nou delictes de robatori amb força a domicili, mentre que a una dona i a un home se’ls acusa d’un delicte de receptació, és a dir d’aprofitar-se de béns aconseguits delictivament. 

De fet, aquests dos últims arrestats eren propietaris d’una botiga d’or i fonien les joies provinents dels robatoris. Així se n’evitava la identificació i s’eliminava el rastre de procedència de les peces. A més, els responsables de l’establiment incomplien la llei, perquè no demanaven cap tipus de documentació als clients que els venien or i joies. Es calcula que el material intervingut als domicilis i a la botiga dels arrestats, entre joies i or, té un valor aproximant d’un milió d’euros. 

La investigació es va iniciar al maig, quan els Mossos van tenir coneixement d’un seguit de robatoris en domicilis arreu del territori darrere dels quals hi havia una organització criminal “perfectament conxorxada”, segons un comunicat del cos policial. Entre febrer i abril haurien comès nou robatoris amb força en immobles, alguns d’ells en grau de temptativa. 

No es descarten més detencions

El grup va cometre tres robatoris a Tarragona (Tarragonès), dos a Balaguer (Noguera ), un a Valls (Alt Camp), un a Solsona (Solsonès), un a Sabadell (Vallès Occidental) i un a Parets del Vallès (Vallès Oriental). El modus operandi era sempre el mateix: els detinguts es desplaçaven amb el mateix vehicle arreu del país i feien tot un seguit comprovacions abans d’entrar a robar per verificar que no hi havia ningú a l’interior dels habitatges. Aleshores, mentre uns feien servir una escala telescòpica per accedir a les plantes superiors, els altres vigilaven. Només cinc dels detinguts van passar dissabte a disposició judicial, però la investigació continua oberta i els Mossos no descarten fer més detencions.

stats