Societat 18/06/2012

La celebració del 20è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona, en cinc cites

L'Ajuntament prepara una programació austera, que coincidirà amb els Jocs de Londres, i que també rememorarà els Paralímpics del 92

Ara
2 min

BarcelonaLa tinent d'alcalde de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, ha presentat aquest dilluns els actes amb què el consistori preveu celebrar el vintè aniversari dels Jocs Olímpics i Paralímpics de Barcelona. Es tracta, segons ha remarcat Fandos, d'una "programació austera", que no inclourà grans actes com el que es va fer pel desè aniversari. No s'encendrà, per exemple, el peveter olímpic ni es convocarà cap gran esdeveniment específic, sinó que s'aprofitaran d'altres escenaris per sumar-hi el record simbòlic del 92. Aquestes són cinc de les propostes:

4 de juliol: Acte institucional al Saló de Cent de l'Ajuntament per fer un reconeixement a tots els protagonistes. El govern municipal, amb l'acord de tots els grups, atorgarà la Medalla d'Or al Mèrit Cívic a Leopoldo Rodés per la seca contribució a l'atorgament de la seu dels Jocs del 1992 a Barcelona i la seva tasca com a impulsor de la participació de la societat civil i a Josep Miquel Abat per la seva feina al capdavant del comitè organitzador.

10 de juliol: Coincidint amb el Campionat del Món Júnior d'Atletisme a l'Estadi Olímpic, es convocaran tots els voluntaris del 92 (més de 30.000) a la cerimònia d'inauguració i es farà un reconeixement a la seva feina amb una coreografia inspirada en els Jocs.

25 de juliol: Recorregut per tota la ciutat fent un relleu de torxa olímpica, que s'acabarà dipositant al Museu Olímpic. La torxa s'escollirà a través d'un concurs a les diferents escoles de disseny de la ciutat. L'autor del disseny de la torxa del 92, André Ricard, encapçalarà el jurat del concurs.

16 i 24 de setembre: L'esperit olímpic marcarà la Cursa de la Mercè d'aquest any, que se celebrarà el 16 de setembre. La samarreta oficial de la Cursa portarà el logo dels 20 anys dels Jocs. També en el marc de la Mercè, el dia 24, l'obertura del Piromusical estarà dedicada als grans moment de Barcelona'92. Els focs de cloenda de la Mercè els encendran dos arquers de l'Associació d'Arquers de Catalunya en record de l'encesa del peveter olímpic.

23 de setembre: Moment per al record dels Jocs Paralímpics del 92, amb una edició commemorativa del cupó de l'ONCE i una rebuda a l'aeroport dels participants en els paralímpics de Londres (el 13 de setembre, quan es presentarà el cupó especial).

stats