COOPERACIÓ
Societat 25/01/2011

Un centenar de catalans seran al Fòrum Social Mundial

Un centenar de catalans representants de vint-i-una entitats seran al Fòrum Social Mundial de Dakar. El Fòrum, que va néixer com a alternativa al de Davos, se celebrarà del 6 a l'11 de febrer

Anna Brullet
1 min

BarcelonaEl Fòrum Social Català ha presentat avui el dispositiu que enviarà al Fòrum Social Mundial que se celebrarà a la ciutat senegalesa de Dakar entre el 6 i l'11 de febrer. Hi assistiran un centenar de catalans, representant 21 ONG, i alguns hi participaran també a títol individual. En total hi participaran unes 12.000 entitats de tot el món, sobretot africanes.

En l'edició d'enguany hi tindrà molt de pes la situació a l'Àfrica, amfitriona del Fòrum després d'uns anys de demanar-ho, i també la crisi mundial. De fet, un dels objectius que es marquen és promoure mobilitzacions a nivell europeu, i potser mundial, en contra de les retallades socials. Han recordat que del Fòrum de 2002 en van sortir les mobilitzacions en contra de la guerra d'Iraq. Arcadi Oliveras, president de Justícia i Pau, ha recordat que a l'última edició no es va tractar la crisi perquè encara era molt recent.

El Fòrum Social Mundial va néixer ara fa deu anys a la ciutat brasilera de Porto Alegre com a alternativa al Fòrum que se celebra a Davos l'última setmana de gener. És el punt de trobada de grups altermundistes que volen promoure el canvi social. La primera edició es va celebrar a Porto Alegre, on ja hi havia un incipient Partit dels Treballadors. També s'ha celebrat a Bombai, a Nairobi i es va provar de fer un Fòrum descentralitzat simultàniament a Caracas, Karachi i Bamako. Des del 2007 el Fòrum se celebra cada dos anys.

stats