Universitats
Societat 14/05/2012

Un centenar d'estudiants ocupen el rectorat de la UB contra la pujada de taxes i per reclamar els exàmens de setembre

Dos vicerectors han atès els manifestants, que formaven part d'una marxa de prop de mil persones que ha baixat des del campus Mundet a primera hora del matí

Ara / Efe
2 min

BarcelonaUn centenar d'estudiants han ocupat aquest matí el rectorat de la Universitat de Barcelona (UB) durant uns minuts en protesta per la pujada de les taxes universitàries i per reclamar el retorn de la convocatòria de setembre en la seva avaluació.

Els estudiants, abillats majoritàriament amb roba de color negre i amb un taüt en el qual reposava simbòlicament la universitat pública, havien participat en una manifestació que, a primera hora del matí, ha sortit del campus Mundet de la UB, a la Vall d'Hebron, i que ha baixat fins al centre de la ciutat –han fet part del recorregut en metro–. Després d'unir-se a l'assemblea del moviment 15-M a la plaça Catalunya, una part dels manifestants s'ha desplaçat fins a l'edifici històric de la UB, a la Gran Via, i s'ha dirigit al rectorat.

Allà, han llegit un manifest per la universitat pública i han estat atesos per la vicerectora d'Estudiants, Gemma Fonrodona, i el vicerector de Política Acadèmica, Gaspar Rosselló, que els han explicat els motius de la supressió, l'any passat, de la convocatòria d'exàmens de setembre. El rector, Dídac Ramírez, no era avui al centre, segons han explicat fonts de la UB.

Hores abans, prop d'un miler d'estudiants del Campus Mundet de la UB s'havien manifestat, vestits de negre, en senyal de dol per la universitat pública, en contra de les retallades i per reclamar la segona convocatòria d'exàmens.

La majoria d'universitats catalanes van suprimir el passat curs la segona convocatòria d'exàmens prevista en les llicenciatures –juliol i setembre– per ajustar-se al pla de Bolonya, que preveu l'avaluació contínua i només una convocatòria al febrer, per al primer semestre, i al juny, per al segon.

Des de la part alta de Barcelona, els estudiants han agafat el metro i han baixat a l'estació de Passeig de Gràcia per dirigir-se, posteriorment, en manifestació cap a la plaça Catalunya, on han estat rebuts amb aplaudiments pels integrants del 15-M, que hi fan assemblees.

Posteriorment, els joves, que porten una pancarta en la qual es llegeix "No més retallades. Segona convocatòria" i canten "Mundet es mou, es mou Mundet" i "Universitat pública i de qualitat", s'han dirigit cap a la plaça Universitat, on hi ha el recinte històric de la UB.

stats