Salut
Societat 13/04/2011

Més d'un centenar de metges protesten davant la conselleria contra la retallada

Els facultatius demanen la dimissió del conseller i critiquen que les mesures anunciades "posen en perill un dels millors sistemes sanitaris del món"

Lara Bonilla
1 min
La manifetació d'aquest matí en contra les retallades

BarcelonaUn centenar de metges estan concentrats en aquests moments davant del departament de Salut per demanar que s'aturin les retallades anunciades pel conseller de Salut, Boi Ruiz. Els metges han demanat la dimissió del conseller i han demanat al president de la Generalitat, Artur Mas, i al conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, que escoltin el president del Col·legi de Metges, Miquel Vilardell, que dilluns va demanar que s'aturi el pla de retallades.

La concentració ha estat convocada pel sindicat Metges de Catalunya i l'associació de professionals facultatius per protestar contra un paquet de mesures que segons ells "posa en perill el model de sanitat pública" i que "pot fer saltar pels aires un dels millors sistemes sanitaris del món". "Els metges no volem ser comparses d'aquesta retallada", han dit els manifestants.

D'altra banda, els manifestants han dit que la cimera per tractat les línies vermelles del sector que havia proposat Boi Ruiz no s'ha fet, finalment, pel "desinterès" de la conselleria. En el comunicat que han repartit els manifestants han comentat que "som davant un tsunami", fent referència a la tisorada que es vol dur a terme al sector sanitari, i asseguren que la conselleria "no distingeix entre els números freds i l'acte humà de l'assistència mèdica".

Les pancartes que hi ha a la manifestació demanen la dimissió del conseller Boi Ruiz i recorden que "la salut de les persones no es retalla".

stats