TERRITORI
Societat 28/12/2010

Pagesos expropiats per l'A-27 denuncien la "gran innocentada" de les indemnitzacions

Un centenar de pagesos han presentat a la subdelegació del govern de l'Estat de Tarragona les reclamacions per cobrar les indemnitzacions pactades per l'expropiació de terrenys per la construcció de l'A-27

Acn
1 min
Un dels pagesos afectats per l'expropiació omple la petició per cobrar la indemnització corresponent.

TarragonaEl líder del sindicat d'Unió de Pagesos (UP) a Tarragona, Salomó Torres, ha explicat que la protesta d'aquest matí és una denuncia pública de la "gran innocentada" que pateixen els pagesos quan tres anys després d'haver perdut els seus terrenys encara no han cobrat. Torres ha advertit que l'acció d'avui ha estat pacífica però que si passats aquest dies festius no hi ha canvis respecte la situació actual, no descarten dur a terme noves accions reivindicatives més "contundents".

Des del sindicat de pagesos han detallat que aquest 10 milions d'euros estimats de deute de Foment amb els pagesos afectats, inclouen també les infraestructures malmeses, la maquinària elèctrica que s'ha de rehabilitar, el sistema de regadiu i les canalitzacions que s'han de refer per la construcció de l'autovia. Salomó Torres ha lamentat aquesta situació, ja que l'acord al qual es va arribar amb Foment és "bo i satisfactori". Tot i això, ha assegurat també que és "insostenible" que tres anys després dels primers acords signats "hi hagi aquest abandonament del ministeri de Foment i que ningú es faci càrrec de les pèrdues que han sofert els afectats". UP ha detallat que dels 300 pagesos afectats per l'expropiació dels terrenys, el sindicat en representa un 80%.

stats