Societat 10/05/2012

Una manifestació de treballadors de FGC talla el carrer Balmes de Barcelona

Un centenar d'empleats de l'empresa protesta contra la nova reducció salarial del 3% que els volen aplicar. Ho fan sota el lema: "Ja n'hi ha prou de robar sempre al mateix"

Efe
2 min

BarcelonaAl voltant d'un centenar de treballadors de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) s'han manifestat pel centre de Barcelona en les primeres hores de la jornada de vaga convocada per a aquest dijous. La marxa ha tallat la circulació del carrer Balmes i s'ha mogut fins al carrer Provença. A la pancarta que encapçalava la manifestació s'hi llegia: "Ja n'hi ha prou de robar sempre al mateix".

Aquesta acció de protesta s'emmarca en les jornades de vaga que mantenen aquest dijous i demà divendres els treballadors de FGC, que també han convocat sis dies més d'aturades –tres aquest mes i tres al juny– després que fracassessin les negociacions entre el comitè d'empresa i la direcció de FGC. Els representants dels treballadors han assenyalat que van a la vaga perquè l'empresa els aplica totes les retallades salarials que el Govern ha plantejat per a la funció pública i que, a més, la direcció es nega a negociar el conveni col·lectiu del 2012.

Els piquets

De la seva banda, l'acció d'un grup de piquets a l'estació barcelonina de Plaça Catalunya impedeix des de les 7.00 hores el compliment dels serveis mínims decretats a les línies del Vallès i a la zona alta de Barcelona, informen fonts de la companyia. Pel que sembla, aquest grup de piquets ha accedit a les andanes de Plaça Catalunya amb la intenció d'informar els passatgers sobre els motius de la vaga, fet que, encara que no ha paralitzat la sortida dels combois, provoca que els trens "vagin sortint quan poden, però sense la freqüència establerta pels serveis mínims", segons aquestes mateixes fonts.

La Generalitat va establir per a les jornades de vaga previstes per a avui i demà la circulació del 50% dels trens en les hores punta.

stats