societat
Societat 01/06/2011

Els certificats de naixement i matrimoni ja es poden obtenir per internet

Els documents es descarreguen des de la pàgina web del ministeri de Justícia. Els usuaris han de tenir el DNI electrònic

Redacció
1 min

BarcelonaDes d'avui ja es poden obtenir els certificats de naixament i matrimoni a través d'internet.

Els usuaris de l'Estat espanyol que tinguin el DNI electrònic podran accedir als certificats a través de la pàgina web del ministeri de Justícia.

El servei electrònic va ser anunciat ahir a través del Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i pretén reduir les càrregues administratives i estalviar el desplaçament, les cues i el temps d'espera als ciutadans.

Des del 19 gener ja es podien obtenir certificats online d'últimes voluntats, d'antecedents penals i d'assegurances amb cobertura de defunció. Des d'aleshores, ja se n'han expedit més de 345.000.

La tramitació telemàtica de certificats de naixement i matrimoni serà automàtica quan el sol·licitant sigui el titular de les dades i acrediti la seva identitat mitjançant els sistemes de signatura electrònica admesos per les administracions públiques.

La iniciativa és un pas més del ministeri de Justícia per fomentar les noves tecnologies en els registres civils. La certificació telemàtica serà possible mitjançant DNI electrònic per a totes les inscripcions posteriors a l'any 1950 i que no s'hagin realitzat en els jutjats de pau.

stats