SOCIETAT
Societat 03/11/2011

Cessen el cap de Mossos a la ciutat judicial després de la detenció dels 'indignats'

El seu cessament ha arribat després de la contundent condemna dels fets per part de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Efe
1 min

BarcelonaLa conselleria d'Interior ha cessat el cap de Relacions amb l'Administració de Justícia dels Mossos d'Esquadra, Joan Mallafré, un mes després de la irrupció de diverses dotacions d'antiavalots al bar de la Ciutat de la Justícia per detenir sis indignats que s'havien lliurat al jutge.

Segons han informat a Efe fonts d'Interior, Mallafré ha estat rellevat del seu càrrec com a responsable de relacions amb els jutges i se li ha assignat un nou destí a la sala de comandament dels Mossos d'Esquadra a Barcelona, on s'encarregarà de desenvolupar els programes de protocols conjunts amb les policies locals.

El relleu de Mallafré s'ha produït amb prou feines un mes després que el 6 d'octubre passat mig centenar d'agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra irrompessin al bar de la Ciutat de la Justícia per detenir sis indignats imputats per l'Audiència Nacional per l'assetjament als diputats del Parlament, que poc abans s'havien posat a disposició del jutge de guàrdia de Barcelona.

Encara que oficialment el Departament d'Interior ha desvinculat la destitució de Mallafré de l'entrada dels antiavalots a la Ciutat de la Justícia, el seu cessament ha arribat després de la contundent condemna d'aquells fets per part de la sala de govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

Després de l'allau de crítiques per la irrupció dels Mossos a la Ciutat de la Justícia, en una operació en la qual diversos periodistes van ser retinguts durant quinze minuts, el conseller d'Interior, Felip Puig, va declinar qualsevol responsabilitat, va assegurar que es va assabentar amb posterioritat i va assenyalar que els agents van actuar com "policia judicial" seguint les ordres d'un jutge de l'Audiència Nacional.

stats