Societat 09/03/2012

A Catalunya només un 19% de les càtedres les ocupen dones

En ciència, les dones encara son minoria en llocs de responsabilitat. Els laboratoris ofereixen més contractes estables als homes i les dones només ocupen un 19% de les càtedres universitàries

Mònica L. Ferrado
1 min

BarcelonaAvui, la majoria de persones que finalitzen estudis universitaris i amb millors notes son dones. També hi ha força dones que escullen fer doctorats. L’any 2009, una mica més de la meitat de les tesis van ser llegides per dones. Però el percentatge es va invertint conforme augmenta el grau dins l’universitat. Només cobreixen un 37% de les places de professorat titular. I només suposen el 19% del personal catedràtic.

Als laboratoris la situació és similar. Segons dades de l’IDESCAT, al 2009, unes 10.000 dones treballaven com a investigadores, entre centres públics i privats, mentre que els homes investigadors son més de 16.000. I cal afegir una altra diferència. Els laboratoris privats, on els investigadors es paguen millor i poden accedir a contractes amb una major estabilitat, també prefereixen als homes. En concret, contracten el doble d’homes (7.325) que de dones (3.055).

Podeu llegir la informació completa a l'ARA PREMIUM.

stats