Societat 20/12/2010

Els Anonymous ataquen les webs del PSOE, el PP, el PNB i CiU en protesta contra la llei Sinde

L'acció, convocada a través de Twitter i diversos blogs, manté inaccessibles aquestes webs des de les 18 hores

Álvaro Martínez Majado
1 min
La web del PSOE, inaccessible

Les webs del PSOE, PNB, CiU i el PP estan col·lapsades o han tingut greus problemes d'accés com a conseqüència d'un atac de denegació de servei. L'estan portant a terme un nombrós grup d'internautes convocats a través de Twitter i diferents blogs, que defensen aquesta actuació com una resposta d'aquells que se senten "salvatgement agredits pels governs que dirigeixen les elits econòmiques".

Per aconseguir-ho han fet servir la mateixa estratègia que els activistes que van atacar PayPal, MasterCard i Visa en defensa de Wikileaks, quan aquestes entitats financeres van tancar els comptes solidaris amb Julian Assange i van impedir que li arribessin les donacions. S'han organitzat en sales de xat i han utilitzat, a mode d'arma, l'aplicació LOIC, un programa que permet enviar moltes peticions d'accés falses a una web fins a col·lapsar-la. Se'ls coneix com a 'Anonymous' perquè no reconeixen líders, portaveus ni formes d'organització estructurades.

La "llei Sinde" és en realitat una disposició de la Llei d'economia sostenible que pretén acabar amb les pàgines web que incrusten visors per poder veure pel·lícules gratuïtament. L'aspecte més polèmic d'aquesta iniciativa és que permetrà que sigui una comissió de la propietat intel·lectual, depenent del ministeri de Cultura, qui decideixi que una web s'ha de tancar, amb prèvia autorització d'un jutge de l'Audiència Nacional però sense la celebració d'un judici. El magistrat només entraria a valorar si el tancament ordenat per la Comissió vulnera el dret a la informació o algun altre precepte de l'article 20 de la Constitució Espanyola.

stats