Societat 30/03/2011

Una cigarreta de Sabina podria costar 11.000 euros a un hotel de Montevideo

El cantant va començar a fumar en una roda de premsa, en contra de la llei antitabac del país, que multa els establiments que permeten l'hàbit i no pas els infractors. Els responsables del centre asseguren que li van demanar que l'apagués i que s'hi va negar

Redacció
1 min
sabina

BarcelonaUna cigarreta que el cantant espanyol Joaquín Sabina es va fumar durant una roda de premsa podria costar a l'Hotel Sheraton de Montevideo una multa d'11.000 dòlars, perquè va permetre que es vulnerés l'estricta llei antitabac de l'Uruguai, que prohibeix fumar en qualsevol espai públic.

El ministeri de Salut Pública d'Uruguai va anunciar ahir que està buscant tot el material gràfic de la conferència de premsa per recomanar "una multa important al Sheraton", segons va informar el director del Programa Nacional de Control de Tabac, Winston Abascal. "El Sheraton és el responsable que no s'hi fumi, no Sabina. El ministeri no sanciona els addictes", va afegir el funcionari. Els periodistes presents a la roda de premsa van alertar el músic que amb la seva acció estava trencant la legislació uruguaiana.

Sabina va declarar que va començar a fumar perquè va veure un cendrer a la taula i "no volia ser descortès" amb els seus amfitrions, al mateix temps que va assegurar que desconeixia que estava violant una llei. Malgrat tot, va dir que "no llançaria la cigarreta ni mort". "En coses com aquestes penso, sense ser gens neoliberal, que no ho sóc en absolut, que l'Estat intervé massa en les vides de la gent", va declarar l'artista. Per la seva banda, la responsable de relacions públiques de l'hotel, Anabella Jünger, va assegurar que van demanar a Sabina que apagués el cigar, i ell s'hi va negar.

El cantant presenta avui l'únic concert que farà al país dins de la seva gira El Penúltimo Tren.

stats