SOCIETAT
Societat 19/09/2011

Els 'indignats' tornen a la Borsa de Barcelona i tallen el Passeig de Gràcia

Una quarentena de persones s'han tornat a concentrar aquest dilluns al vespre davant l'edifici després que al matí hagin estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra

Acn
2 min
Els Mossos han retirat els acampats un per un / JORDI PIZARRO

BarcelonaUna quarantena d'indignats han tallat el trànsit del Passeig de Gràcia aquest dilluns a la tarda a l'altura de la Borsa de Barcelona després que aquest matí els Mossos d'Esquadra desallotgessin els indignats que pretenien impedir l'obertura de la Borsa després de passar-hi la nit. Tot i que aquesta tarda volien repetir l'acció, els indignats s'han topat amb una forta presència policial i l'accés a l'ens financer barrat, ja que estava encerclat per tanques i custodiada per agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) de Barcelona, que s'han situat darrere de les tanques per impedir que els protestants s'acostessin a l'entrada de l'edifici.

Amb l'entrada a la Borsa de Barcelona tancada i custodiada pels ARRO de Barcelona, els indignats no han pogut repetir l'acció d'aquest dilluns al matí per impedir-ne l'obertura, tot i que finalment han estat desallotjats pels Mossos d'Esquadra. Sota una destacada presència de mitjans de comunicació, una quarantena d'indignats han respost la crida que s'havia fet córrer a través de les xarxes socials per concentrar-se a les set de la tarda i impedir l'accés a la Borsa, encerclada per tanques metàl·liques.

Posteriorment els indignats que han respost la crida han fet una assemblea i han acordat tallar el trànsit a Passeig de Gràcia sota la vigilància de la Brigada Mòbil dels Mossos d'Esquadra (BRIMO), que també s'ha desplaçat a la zona, tot i que no han hagut d'actuar. Un cop a Passeig de Gràcia els protestants han iniciat una altra assemblea al mig del carrer.

En l'acció d'aquest dilluns al matí, un total de 36 persones que han obstruït l'entrada a l'edifici financer han estat identificades. Dels 36 identificats 26 ho han estat al mateix carrer. Deu persones més han estat traslladades a diferents comissaries perquè no duien documentació. Un cop identificades se les ha deixat marxar.

stats