Les famílies sense plaça a P3 surten al carrer per reclamar “solucions”

Denuncien que s'han quedat sense plaça a l'escola pública i els proposen entrar en un centre concertat

A la mateixa hora que el nou Govern prenia possessió, una cinquantena de famílies es concentraven ahir a la plaça Sant Jaume de Barcelona per reivindicar més places de P3 a l’escola pública catalana i demanar “solucions” i “més implicació directa” del govern municipal i autonòmic.

Els manifestants, unes 200 persones segons la Guàrdia Urbana, rebutgen les propostes del Consorci d’Educació perquè consideren que “no donen solució” a les seves peticions. La d’ahir era la segona mobilització de les famílies aquesta setmana després que divendres una vintena de membres de la plataforma Esquerra de l’Eixample es concentressin davant el Consorci d’Educació per la falta de diàleg i per reivindicar més transparència en l’assignació de places.

Durant la concentració es van sentir lemes i consignes a favor de l’escola pública com “Avui són els nostres fills, l’any que ve serà el teu”, “L’educació no és cap loteria” i “Cap família sense plaça, més escoles públiques”. Els manifestants van denunciar que la falta d’oferta pública és un problema “sistèmic” que aquest any ha esdevingut especialment “greu i cruel”. La portaveu de la plataforma Esquerra de l’Eixample, Lara Barriuso, va retreure a les administracions públiques implicades que “es passin la pilota les unes a les altres i no donin solucions” i, en declaracions a Efe, va lamentar que la falta de places públiques obligui les famílies a “marxar dels barris”.

També van criticar l’absència d’informació perquè encara no s’han publicat les assignacions de segona, tercera i quarta opció, una situació que han qualificat de “confusa i incerta” per a les famílies. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, es va acostar ahir als manifestants per traslladar-los que “els escolta”, mentre que les famílies van reclamar “solucions”.

Més continguts de