Una cinquantena de ferits pels atemptats estan hospitalitzats, 12 dels quals en estat crític

Ja s'han identificat 13 de les 14 víctimes mortals: cinc espanyols, dos italians, tres alemanys, un americà, una belga i dos portuguesos

Un total de 54 persones encara estan ingressades en diversos centres hospitalaris catalans pels atemptats terroristes de dijous a Barcelona i Cambrils. De tots els ingressats, n'hi ha 12 en estat crític, 25 en estat greu, 13 en estat menys greu i 4 en estat lleu. Són de 22 nacionalitats diferents.

Aquest migdia el rei Felip VI i la reina Letizia, han visitat als ferits ingressats a l'Hospital del Mar. Els monarques han estat rebuts per la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, i el conseller de Salut de la Generalitat, Antoni Comín.

Abans d'entrar en el recinte per visitar als ferits -l'hospital és el centre on es van traslladar més víctimes per la seva proximitat a La Rambla-, han conversat breument amb l'equip mèdic del centre.

Qui són les víctimes mortals?

Fins ara s'han pogut identificar vuit de les 14 víctimes mortals dels atemptats. Es tracta de cinc espanyols (quatre a Barcelona i una a Cambrils), dos italians, tres alemanys, un americà, una belga i dos portuguesos. Segueixen pendents d'identificació 6 víctimes mortals de l'atemptat de Barcelona. Els equips de metges forenses i policia científica segueixen treballant per identificar el total de 14 víctimes mortals.

Així, s'ha confirmat la mort d'un home de 60 anys i el fill de la seva neboda, de 3 anys, tots dos veïns de Rubí. Les dues víctimes també anaven acompanyades de la mare i la germana del nen i la dona de l'home mort, totes tres ferides en l'atac. La mare i la germana ja han rebut l'alta de l'hospital, mentre que la dona de l'altra víctima segueix ingressada a l'Hospital del Mar, però ja fora de perill. A més, entre les víctimes mortals hi ha una dona de 75 anys veïna de Sant Hipòlit de Voltregà, que anava acompanyada de la seva filla, que està ingressada però la seva vida no corre perill. 

Una altra de les víctimes mortals espanyoles té la doble nacionalitat argentina, i la cinquena és la dona de Saragossa que va morir en l'atemptat a Cambrils.

Les víctimes italianes són un noi de 25 anys que passejava amb la seva parella i un home de 34 anys que havia vingut de vacances amb la seva dona i els seus dos fills. L'americà mort és un jove que celebrava el primer any de casat amb la seva dona: ell havia anat al lavabo del bar on eren quan el va atropellar la furgoneta. 

El nen australià buscat per la família està en un hospital

Els Mossos també han deixat clar que "ni buscaven ni han trobat" cap nen desaparegut en l'atemptat. Fan referència així a les informacions sobre un menor australià de set anys, la família del qual va llançar una crida a les xarxes socials per intentar trobar-lo. L'avi, Tony Cadman, va explicar a Facebook que la mare estava ingressada en estat greu però estable en un hospital de Barcelona, però que el nen no l'havien trobat.

Segons ha avançat 'El Mundo', els Mossos haurien localitzat el menor ingressat en un hospital de Barcelona, però una estona després els Mossos han negat que hagin trobat el menor i han deixat clar que mai ha estat desaparegut. En un tuit, el cos de seguretat ha dit que totes les víctimes i els ferits estan localitzats i es treballa per identificar-los. Els Mossos no han volgut concretar l'estat de salut del menor, a l'espera que arribi el pare des d'Austràlia.