Societat 12/05/2019

Una cinquantena d'immigrants aconsegueixen saltar la tanca de Melilla

Un immigrant subsaharià i quatre agents de la Guàrdia Civil han resultat ferits lleus

Efe
1 min
Els nouvinguts, després de saltar la tanca.

MelillaUn centenar d'immigrants subsaharians han saltat la matinada d'aquest diumenge la tanca fronterera de Melilla i una cinquantena han aconseguit accedir a la ciutat autònoma. La Delegació del govern espanyol a Melilla ha informat que s'han registrat cinc ferits, un immigrant subsaharià i quatre agents de la Guàrdia Civil, i una detenció, la d'un altre immigrant per "atemptat contra un agent de l'autoritat".

El dispositiu policial es va activar quan, a les 6.13 h, els agents van veure com "uns cent immigrants s'acostaven a la tanca amb la intenció d'entrar irregularment a Melilla". L'Estat ha destacat en un comunicat "la ràpida actuació" de les forces de seguretat marroquines i de la Guàrdia Civil, que va evitar que gairebé la meitat dels immigrants accedissin a territori espanyol.

L'altra meitat sí que ho ha aconseguit, però la cinquantena d'immigrants han sigut traslladats al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI). Un ha hagut de ser evacuat a un centre mèdic per ferides a les extremitats, causades pels filferros de la concertina. Quatre agents de la Guàrdia Civil també han resultat ferits lleus: han patit contusions durant el dispositiu de contenció.

La tanca fronterera de Melilla no havia viscut cap intent d'entrada tan nombrós des del 21 d'octubre de l'any passat, quan 209 immigrants van aconseguir accedir-hi i un va morir. L'Estat va fer aleshores 55 devolucions en calent al Marroc.

stats