Els trens circulen amb restriccions entre Cambrils i Port Aventura per la pluja

El telèfon 112 ha rebut 832 trucades com a conseqüència dels aiguats a Catalunya 

Les fortes pluges estan provocant incidències com inundacions de baixos, de clavegueram i incidències a vehicles a Catalunya. El telèfon 112 ha rebut 832 sobre 539 incidències ocasionades pels aiguats.  La majoria procedeixen de la comarca del Tarragonès -el 46% -, seguida del Barcelonès -24% - i el Baix Camp (Tarragona) -12% -, segons ha informat a Europa Press Protecció Civil de la Generalitat . Pel que fa a la mobilitat, la incidència més remarcable ha sigut el tall de circulació de trens entre Cambrils i Port Aventura, que s'ha allargat durant dues hores, motiu pel qual Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat en estat de prealerta. L a circulació ha quedat restablerta cap a les vuit del matí amb restriccions i limitacions de velocitat. Segons ha informat Renfe, els trens poden veure incrementat el seu temps de recorregut.

La pluja ha sigut intensa aquesta nit al Camp de Tarragona, amb 112 litres per metre quadrat a Vinyols i els Arcs. La situació meteorològica actual pot afectar la xarxa fluvial a les comarques de Conca de Barberà, Alt Camp i el Tarragonès. El pla Inuncat està activat en alerta.

Protecció Civil també avisa que el cabal de la Riera Major és molt alt i pot provocar problemes al seu pas per Viladrau, Sant Sadurní d'Osomort, Vilanova de Sau i Sant Hilari Sacalm. Es demana extremar la precaució a l'entorn de les lleres. El 112 ha rebut 776 trucades fins a les 6 del matí, el 46% de les quals al Tarragonès i el 25% al Barcelonès.