Els cirurgians recomanen l'extracció preventiva dels implants PIP

Sanitat assegura que donarà assistència a les dones que es van posar els implants en clíniques que han tancat

Les associacions espanyoles de cirurgians plàstics SECPRE i Aecep consideren recomanable que les dones amb pròtesis mamàries PIP analitzin conjuntament amb aquests professionals la retirada o substitució dels implants amb caràcter preventiu i sense urgència, pels seus "importants defectes de fabricació".

La Societat Espanyola de Cirurgia Plàstica, Reparadora i Estètica (SECPRE) i l'Associació Espanyola de Cirurgia Plàstica (Aecep) han difós un comunicat en què destaquen que, a dia d'avui, no hi ha proves que relacionin els implants mamaris Poly Implant Prothèse (PIP) amb el desenvolupament de tumors.

No obstant això, admeten que poden sorgir complicacions de tipus inflamatori per la ruptura dels implants, i adverteixen que l'evidència o la sospita de trencament de l'implant ha de significar "una extracció immediata".

Extreure o reimplantar?

Per tal d'ajudar les portadores d'implants PIP que es trobin desateses, la SECPRE està treballant per oferir la seva xarxa de cirurgians de forma individualitzada a aquelles dones que ho necessitin. Aquesta organització ha arribat a un acord amb els fabricants més importants perquè es facilitin implants nous, de màxima qualitat i amb el mínim cost, a les pacients que necessiten el recanvi de les pròtesis PIP.

El ministeri de Sanitat es compromet a donar assistència

El ministeri de Sanitat , Serveis Socials i Igualtat ha garantit  l'assistència a les dones que han estat implantades amb pròtesis mamàries PIP en consultes privades que han tancat o que ja no existeixen. També parla de dones que es van operar fora de l'Estat.

Així ho ha assegurat la nova secretària general de Sanitat , Pilar Farjas , en declaracions als mitjans de comunicació després de visitar l'Institut de Salut Carlos III , on la ministra Ana Mato i el director de l' Organització Nacional de Trasplantaments ( ONT ) , Rafael Matesanz , han fet balanç de les donacions i trasplantaments el 2011 .

També ha valorat la tasca realitzada amb les comunitats autònomes i el Comitè de Seguretat de Productes Sanitaris de la UE, i ha incidit que els resultats fins ara permeten arribar al compromís que totes les dones que han estat implantades amb aquesta pròtesi " fraudulenta " tinguin " un centre on la continuïtat assistencial està garantida " .