POLÈMICA COPA DEL REI
Societat 23/05/2012

Enric Millo sobre la Copa del Rei: "Em sorprèn que CiU també alimenti determinades actituds"

El portaveu del PP al Parlament ha criticat que els partits independentistes "vulguin fer d'altaveu i promoure xiulades" durant la final de la Copa del Rei, "perquè això alimenta altres sectors" i pot atiar la violència, ha dit en declaracions a RAC1

Ara
2 min

En una entrevista a RAC1, el portaveu del grup parlamentari del PP, Enric Millo, ha demanat "serenitat i sentit comú" i no barrejar esport i política per "poder gaudir" de la final de la Copa del Rei, que es juga aquest divendres. "Que sigui un acte esportiu, que és el que és, i no s'aprofiti per aixecar banderes polítiques", ha dit.

Millo ha criticat que els partits independentistes vulguin aprofitar el matx "per fer d'altaveu i promoure xiulades que alimenten altres sectors" i atiar la violència. "I em sorprèn que CiU també alimenti aquestes actituds", ha dit. Quan se li ha preguntat per quins partits han instat a xiular l'himne espanyol, Millo ha dit: "No vull assenyalar ningú, però divendres representants polítics es van fer una fotografia i també s'han fet anuncis a la televisió". El portaveu del PP es referia a l'acte a favor de les seleccions catalanes i basques al qual van assistir diputats de CiU, Amaiur, ERC-Reagrupament, ICV i el BNG. "Amb la fotografia semblava que alguns patits s'apuntaven a la crida a la xiulada. I em sorprèn que determinats partits polítics ara s'apuntin a aquesta mena de confrontació", ha afegit Millo.

"Jo respecto que algú no se senti representat amb una determinada simbologia, però una altra cosa és que es xiulin els símbols", ha dit en una entrevista a RAC1. Tot i no compartir "els criteris" d'Esperanza Aguirre, Enric Millo opina que les declaracions de la presidenta de la comunitat de Madrid "no són una cortina de fum". "Quan hi ha provocacions d'una part, les reaccions poden ser més o menys proporcionades, però qui ha començat aquest embolic no ha estat Esperanza Aguirre, sinó els partits independentistes", ha assenyalat.

Millo s'ha posat al costat del ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i també creu que el més encertat hauria estat no permetre la manifestació de la Falange divendres, autoritzada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid. La manifestació ultradretana se celebrarà contra el que ells anomenen "provocacions" de les aficions del Barça i de l'Athletic de Bilbao. La marxa està convocada sota el lema "Contra el separatisme, una bandera. Marxa per a la unitat d'Espanya".

stats