Societat 13/02/2014

CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP presenten una moció conjunta al Parlament contra la MAT de la Selva

La moció es votarà en el pròxim ple. Els mateixos cinc partits han demanat per carta reunir-se amb Red Eléctrica Espanyola (REE) perquè es replantegin el projecte

Albert Solé
1 min
Una plaça de Santa Coloma de Farners / DAVID BORRAT

BarcelonaCiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP han presentat una moció conjunta al Parlament perquè el ple voti una resolució a favor que Red Eléctrica Espanyola (REE) es replantegi la construcció d'un ramal de la MAT Vic-Bescanó fins a Riudarenes.

El 30 de gener passat la plataforma No a la MAT Selva –amb el suport de l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Antoni Solà (CiU)– es va reunir amb tots els grup polítics del Parlament –menys Ciutadans– per demanar-los que donessin suport a les seves propostes, i cinc partits hi van accedir. Aquell compromís s'ha plasmat aquest dijous en la presentació formal de la moció, que recull el text íntegre de la plataforma.

La moció es votarà al Parlament en el pròxim ple (26 i 27 de febrer).

En paral·lel, els mateixos cinc partits han escrit una carta conjunta que han enviat al president de REE, José Folgado, per demanar-li una reunió i convèncer-lo que es replantegi aquest ramal de la MAT que afecta les poblacions de Santa Coloma de Farners i Riudarenes.

stats