El clam feminista del 8-M a Bilbao que ha fet la volta al món

La imatge de centenars de dones amb els braços alçats i el vídeo de les manifestants versionant la cançó 'A la huelga' de Chicho Sánchez Ferlosio es converteixen en icones de l'èxit de la mobilització

Les manifestacions feministes d'aquest 8-M van ser massives arreu. Les imatges de carrers inundats de dones amb pancartes i cridant consignes en contra de la desigualtat per qüestions de gènere van omplir la premsa –digital i escrita– i van copar l'atenció a les xarxes socials en la primera gran mobilització amb motiu del Dia Internacional de les Dones.

De totes les imatges, però, n'hi ha hagut una que ha fet especial fortuna i fins i tot el 'New York Times' l'ha escollit com una de les fotografies que exemplifica l'èxit de la mobilització feminista: la multitudinària manifestació a Bilbao. En la imatge es veuen centenars de dones amb els braços alçats i dibuixant un triangle amb les mans.

Més enllà de la imatge, però, la mobilització de Bilbao ha pres un protagonisme especial a les xarxes per l'emocionant moment que van protagonitzar les manifestants quan van cantar a l'uníson una versió de la cançó 'A la huelga' –canviant 'compañeros' per 'compañeras'– que Chicho Sánchez Ferlosio va compondre el 1963.

Més continguts de