Societat 17/02/2012

El clan d'actors de Vilanova i el Carnaval

2 min
El clan d'actors  de Vilanova  i el Carnaval

Toni Albà, Sergi López, Jordi Ríos, Dafnis Balduz, el periodista Pau Escribano, el director de Crakòvia . Què tenen en comú? Són de Vilanova i la Geltrú, que té un Carnaval amb una llarga tradició, declarat Festa Patrimonial d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. Tots broden els gags humorístics.

Toni Albà assegura que el Carnaval de Vilanova l'ha influït en la seva carrera professional. "Quan era petit, amb 5 anys, em posava roba de la meva àvia i una carota i me n'anava davant de casa dels avis o a la Rambla, pujava dalt d'un banc i començava a fer moviments i gestos". En Toni recorda que, de sobte, es formava una rotllana de persones que se'l miraven i que escoltaven el que els deia.

Sergi López també considera que el caràcter vilanoví i el fet d'haver viscut el Carnaval des de petit i de manera molt activa l'han ajudat a "tenir una relació natural amb el joc, la disfressa i la màscara". Jugar a ser algú altre és una activitat generalitzada per Carnaval a Vilanova. "Segurament té alguna cosa a veure amb el fet que m'hagi acabat dedicant al món artístic", explica López.

El periodista Pau Escribano, que confessa que viu intensament el Carnaval, tant com li permeten les obligacions professionals, lliga la seva feina amb la manera de viure el Carnaval vilanoví. "Fer una reunió de gags per al Crakòvia no és tan diferent de les reunions de Carnaval que fèiem a l'entitat La Unió entre els meus amics" o les reunions que veia fer a casa seva quan era petit. "Es tractava de pensar què havia passat a Vilanova o al món i fer-ne sàtira i humor". Així que és pràcticament el que fa ara. "La meva feina és com un Carnaval, però cobro cèntims en comptes de gastar-ne". També és cert que té més pressió i que no sempre s'ho passa igual de bé, confessa.

Finalment, Dafnis Balduz no lliga la seva carrera professional amb el Carnaval. De fet, afirma: "En el terreny audiovisual he fet només drama, i drames potents". La seva colla d'amics a Vilanova viuen el Carnaval més intensament que ell, i "cap d'ells es dedica a l'espectacle", explica.

stats