SOCIETAT
Societat 03/08/2012

La vaga de Renfe en 10 claus

Rodalies de Catalunya prestarà el seu servei en un 66% entre les 6 i les 9 del matí i les 17.30 i les 20.30 hores aquest divendres de vaga

Ara
2 min
El Govern demana a Foment el traspàs complet de Rodalies

BarcelonaEls treballadors de Renfe i Adif fan vaga aquest dinevdres contra la liberalització del sector ferroviari. El ministeri de Foment i la conselleria d'Empresa i Ocupació han establert un dispositiu de serveis mínims.

Us expliquem la jornada de vaga en 10 claus:

1. Rodalies de Catalunya prestarà el seu servei en un 66% entre les 6 i les 9 del matí i les 17.30 i les 20.30 hores. Durant la resta de la jornada serà del 33%.

2. Els trens de llarga distància convencional i alta velocitat s'asseguraran amb un servei del 75%.

3. Els viatgers amb bitllets adquirits amb antelació que estiguin afectats per la vaga poden sol·licitar el canvi o el reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge.

4. Un 18,5% dels treballadors d'Adif garantiran les activitats d'informació i venda de bitllets a les estacions.

5. Uns 4.000 treballadors del sector ferroviari han estat cridats a la vaga de divendres a tot Catalunya.

6. Els convocants es concentraran a partir de les 11 hores al vestíbul de l'Estació de Sants de Barcelona.

7. La CGT ha anunciat que col·lectius de treballadors externs a Renfe i Adif faran talls de trànsit al Passeig de Sant Joan, el carrer Sant Antoni Maria Claret i l'Avinguda Paral·lel de Barcelona, a més de l'Avinguda del Torrent Gornal de l'Hospitalet de Llobregat.

Els motius de la vaga:

8. La ministra de Foment, Ana Pastor, va anunciar el 20 de juliol que el govern espanyol havia aprovat la divisió de Renfe en quatre companyies diferents que s'especialitzaran en el transport ferroviari de viatgers, de mercaderies, la fabricació i manteniment de material ferroviari i l'arrendament de trens i material infrautilitzat.

9. Els sindicats representatius a les empreses públiques del sector ferroviari espanyol, Adif, FEVE (Ferrocarrils Espanyols de Via Estreta) i Renfe Operadora, van acordar el passat 18 de juliol la convocatòria d'una jornada de vaga de 24 hores per divendres 3 d'agost en contra dels plans del govern espanyol per liberalitzar el sector ferroviari.

10. Paral·lelament, l'Estat liberalitzarà el transport de passatgers a partir de juliol de 2013 i donarà entrada a la competència d'altres operadors.

stats