Societat 22/01/2021

El Delfos extirpa un tumor al crani i reconstrueix la zona amb un autotrasplantament de la cuixa

El pacient, de 70 anys, havia rebut el diagnòstic d'inoperable per la gran afectació del càncer

Ara
1 min
Superfície que ocupava el tumor cranial en el pacient

BarcelonaL'Hospital HM Delfos de Barcelona ha extirpat amb èxit un tumor molt agressiu que envaïa el crani i la cavitat de l'ull d'un pacient, a qui han reconstruït la zona afectada amb un autotrasplantament de múscul, pell i greix de la cuixa. L'home, de 70 anys, que patia una metàstasi d'un càncer de pell i patologies prèvies, havia rebut un diagnòstic d'inoperable en altres centres, segons informa la clínica privada barcelonina.

El pacient presentava un carcinoma escamós molt invasiu i agressiu al front que li produïa afectacions a la glàndula lacrimal, l'òrbita de l'ull i a la part davantera del crani. La mida i la rapidesa amb què creixia el tumor feia que tingués un mal pronòstic. De fet, l'home havia rebut radioteràpia per combatre el càncer i els professionals de la Delfos al principi van creure que en realitat es tractava de la metàstasi d'un càncer de pàncrees que havia patit i del qual ja estava curat. No obstant això, la biòpsia va confirmar que es tractava d'un carcinoma, detalla el doctor Jesús González, cap del servei de cirurgia plàstica i reparadora.

La intervenció es va fer al novembre per extirpar-li el tumor i reconstruir l'àrea afectada amb un procediment complex de microcirurgia en què el cirurgià va haver de reconnectar músculs i vasos sanguinis extrets de la cuixa del pacient perquè l'ull mantingués la mobilitat, i es va reomplir la cavitat ocular amb el seu propi greix perquè se li va haver de buidar per netejar la zona. Després d'una setmana ingressat a la clínica, l'home va ser donat d'alta, segons detalla el centre, especialitzat en operacions d'alta complexitat.

stats