SOCIETAT
Societat 21/03/2011

50 autocars cobreixen el trajecte entre Sitges i Vilanova i la Geltrú

El descarrilament ahir d'un tren manté tallada la via de la R2 al Garraf. Entre Sitges i Barcelona i entre Vilanova i Sant Vicenç de Calders sí que hi ha servei

Redacció
2 min

BarcelonaEls usuaris de Rodalies que fan el trajecte entre Sitges i Vilanova i la Geltrú per la R2 viatgen avui al matí en el servei alternatiu d'autocar que Renfe ha habilitat per solucionar els problemes de mobilitat causats pel descarrilament d'ahir al vespre. Un comboi amb prop de 400 ocupants va perdre el control i tres dels cotxes que l'integraven van sortir-se de la via i la van deixar impracticable. En el succés, a més, van resultar ferides de caràcter lleu tres persones. Avui, a les 04.42 hores, quan estava prevista la sortida del primer tren de la R2, el servei d'autocars entre Sitges i Vilanova la Geltrú ja “funcionava amb normalitat”, segons Renfe. El dispositiu està format per 50 autobusos i 50 persones que orienten els vaitgers.

Segons el director general de Rodalies, Miguel Ángel Remacha, la prioritat dels tècnics és recuperar una de les dues vies. El tren accidentat va envair la via contrària i manté tallat encara el trànsit ferroviari en els dos sentits de la marxa. Mentrestant, el conseller de Territori i Sosteniblitat, Lluís Recoder, va dir ahir en el seu Twitter que exigirà a Adif una “revisió exhaustiva de les vies”. És el segon accident que pateix un tren de Rodalies en pocs dies, ja que un comboi va descarrilar a Vacarisses fa una setmana.

Com a conseqüència del tall, Renfe ha modificat alguns dels recorreguts habituals. D'una banda, a la mateixa R2, la companyia informa que els trens funcionaran en els trams entre Sitges i Barcelona i entre Vilanova i Sant Vicenç de Calders, però es preveuen demores de prop de 20 minuts. Els trens de mitja i llarga distància es desvien per Vilafranca del Penedès, mentre que a partir de les 7.15 hores, el servei de regionals en direcció sud iniciarà i finalitzarà el recorregut a Martorell.

En les operacions tècniques per retirar el tren i restablir la circulació hi participen dos trens taller, procedents de Barcelona i Tarragona, dues màquines de via, dues vagonetes d'electrificació, maquinària lleugera i una trentena de tècnics especialitzats en via, electrificació i senyalització. En l'accident d'ahir van descarrilat quatre dels sis vagons del tren, de dos pisos, tot i que no van bolcar. Segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va enviar al lloc quatre ambulàncies, van ser tres les persones ferides de caràcter lleu a causa de l'accident: una persona amb crisi d'ansietat, evacuada al CAP de Sitges; una amb contusions, evacuada a l'hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes; i la tercera afectada atesa allà mateix sense haver de ser derivada.

stats