SOCIETAT
Societat 31/05/2011

Josep Maria Pelegrí: "Podem estar tranquils, que aquí no hi ha cap brot d'aquest bacteri"

El conseller d'Agricultura demana agilitat a la UE perquè faci les analítiques i es demostri que els cogombres espanyols no estan infectats. Està d'acord a reclamar indemnitzacions

Redacció
1 min

BarcelonaEl conseller d'Agricultura, Josep Maria Pelegrí, ha donat tot el seu suport al camp català arran de la psicosi que s'està gestant per la mort d'almenys 14 persones a causa de la bacteri E. coli a Alemanya. "Podem estar tranquils, que aquí no hi ha cap brot d'aquesta bacteri", ha dit el conseller en una entrevista a El món a RAC1. "Segur?", ha preguntat el periodista Jordi Basté. "Sí, segur", li ha respost el titular d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural.

"És molt injust el tancament de fronteres i des del Govern volem donar suport al sector, que està fent molt bé les coses", ha afegit Pelegrí. Rússia ha començat a barrar el pas a les exportacions, no només de cogombres, també de fruita, cosa que ha començat a perjudicar el camp català.

"Entenc que el ministeri d'Agricultura vulgui reclamar indemnitzacions perquè no podem aguantar més aquesta situació", ha dit Josep Maria Pelegrí. I ha conclòs: "S'està perjudicant els productors catalans. Fins que no hi hagi l'analítica feta no es poden fer acusacions ni tancaments de fronteres. Cal demanar celeritat a la UE perquè faci les analítiques".

stats