Colau demana limitar els creuers i l’activitat de l’aeroport

L'alcaldessa convoca una reunió la setmana que ve per decretar l'emergència climàtica

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha obert la porta aquest divendres a limitar l'activitat creuerista del port barceloní i la de l'aeroport. "No tenim una capacitat infinita, hem de ser responsables", ha explicat en una atenció als mitjans, després de visitar el Rainbow Warrior, el vaixell de Greenpeace que ha atracat a la ciutat per demanar mesures contundents que redueixin les emissions de CO2. Colau, que ha reconegut que les ciutats estan tenint "un punt de lideratge" en la lluita contra l'emergència climàtica, però, ha defensat que els estats són els que s'han de "posar les piles" i prendre decisions "valentes". 

Aprofitant la visita al vaixell dels ecologistes, Colau ha anunciat que la setmana que ve convocarà una taula amb les entitats per decretar l'emergència climàtica a la ciutat. "No volem que sigui un 'fake', sinó una acció real", ha resumit. La reunió està prevista per dimecres a la tarda.

Barcelona és la ciutat més castigada per la contaminació dels creuers

A través de la campanya  'En marxa pel clima', Greenpeace pretén conscienciar la societat sobre la necessitat d'emprendre mesures per reduir les emissions de CO2 i incentivar l'abandonament de l'ús dels combustibles fòssils.  Jose Luis Garcia Ortega, responsable del programa de canvi climàtic de Greenpeace, ha demanat més "ambició" política i una "democratització" de l'energia per aconseguir que tota la societat participi de la solució al canvi climàtic.

El portaveu ha alertat que hi ha més CO2 que mai i ha situat l'estat espanyol com el país europeu que més emissions que causen l'efecte hivernacle emet des de 1990. Una situació que només es pot revertir -ha precisat- de forma "contundent" amb una reducció de les emissions a la meitat de cara al 2030. 

En aquest sentit, l'organització ecologista planteja una ''transició accelerada'' a un sistema 100% renovable per aconseguir que l'energia que es consumeix sigui neta. Així, també s'aposta per deixar de crear el carbó i alhora, deixar de vendre la propera dècada cotxes de gasolina o gasoil per aconseguir que ja no en circulin el 2040.