Societat 26/03/2013

Ada Colau: "Ni tenim por, ni ens podem permetre el luxe de tenir por"

La portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca defensa l''escrache' i anuncia que portarà la delegada del govern espanyol a Madrid als tribunals per haver-la vinculat a ETA. "No volem entrar en el joc d'aquesta gentussa", diu a RAC1

Ara
2 min
La portaveu de la PAH, Ada Colau, demana canvis  immediats contra els desnonaments.

BarcelonaLa portaveu de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH), Ada Colau, portarà la delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, a la justícia per haver-la vinculat a ETA. "La PAH no s'ha posicionat mai sobre el conflicte basc ni sobre cap tema polític que no tingui a veure amb la nostra raó de ser: les execucions hipotecàries i els desnonaments", ha assegurat en declaracions a RAC1. "A la nostra plataforma hi ha integrants de tots els partits, incloent-hi el PP", ha afegit. De tota manera, Colau ha minimitzat les declaracions de Cifuentes a RNE i també la campanya que la premsa conservadora de Madrid ha engegat contra ella mateixa i la PAH. 'Abc' denuncia avui que la plataforma cobra subvencions milionàries. "És com estar vivint un acudit dolent que no s'acaba mai", ha afirmat. "Ni tenim por ni ens podem permetre el luxe de tenir por". Colau ha dit que no vol entrar en el joc "d'aquesta gentussa", i que se centraran en la lluita per aturar els desnonaments. "Tenim moltes coses millors a fer", ha dit.

Colau ha deixat clar que "la PAH no ha rebut mai subvencions públiques" i que els 3,7 milions d'euros dels quals parla 'Abc' els rep l'Observatori DESC, l'empresa on treballa. "Els diputats, responsables dels desnonaments, sí que cobren diners públics, però s'emparen en la disciplina de vot", ha afegit.

Per Colau, l'únic que volen fer des de Madrid amb les acusacions, tant els mitjans de comunicació com els partits polítics, és "desviar l'atenció del problema dels desnonaments" perquè "no el volen abordar".

La portaveu de la l'entitat ha insistit a defensar les protestes davant les cases dels diputats que s'oposen a la dació en pagament retroactiva que defensa la PAH. "Per què no podem anar a casa els diputats de forma pacífica a demanar que reconsiderin el seu vot?", s'ha preguntat, en defensa de l'anomenat 'escrache'.

"Seguim interpel·lant per totes les vies: propostes legislatives, parlant amb partits, recollint firmes. Però se segueixen vulnerant els drets de les persones indefenses. L'única resposta ve de la ciutadania. Interpel·lant els polítics perquè actuïn i fent-los responsables del desastre que ells estan allargant sense aplicar la sentència europea", ha assenyalat Colau per deixar clara la posició de la PAH.

Petició d'anul·lació dels desnonaments

La PAH demanarà aquest dimarts l'anul·lació de tots els desnonaments tramitats fins ara. Colau assegura que encara s'estan fent desnonaments a Espanya, tot i la sentència del Tribunal de Justícia Europeu que prohibeix l'embargament si el jutge veu indicis de manca de transparència en la clàusula de la hipoteca. La plataforma presentarà la petició a tots els jutjats d'Espanya per tal que es compleixi el dictamen de la Unió Europea.

stats