Societat 10/06/2011

La pluja col·lapsa les rondes de Barcelona al començament de l'operació sortida

Protecció Civil ha activat el pla Inuncat per les pluges que han caigut

Efe
1 min

BarcelonaLa pluja i la sortida massiva de vehicles de Barcelona amb motiu del pont de la segona Pasqua ha col·lapsat aquesta tarda les rondes Litoral i de Dalt de Barcelona, que han suportat respectivament 18 i 12 quilòmetres de retencions durant prop de quatre hores.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), en les primeres hores de l'operació sortida, marcades per la pluja constant que ha caigut sobre Barcelona, les retencions s'han concentrat en els accessos a la capital catalana.

Trànsit estima que entre avui i demà al matí sortiran de Barcelona i la seva àrea metropolitana prop de 510.000 vehicles amb motiu del pont de tres dies per la festivitat de la segona Pasqua, que aquest any se celebra a tot Catalunya.

Entre les 13,30 i les 17.30 hores, s'han col·lapsat pràcticament la ronda Litoral, amb 18 quilòmetres de retencions al llarg de gairebé tot el seu recorregut en direcció al Nus de la Trinitat, i la de Dalt, que ha acumulat 12 quilòmetres de cues en el mateix sentit.

També Protecció Civil ha activat el pla Inuncat en fase de prealerta per les pluges que es preveu que caiguin al llarg del dia d'avui a tot Catalunya, especialment en el recorregut de l'AP-7, una de les vies que més retencions solen suportar en les operacions de sortida i retorn.

De fet, s'ha tallat al trànsit durant una hora l'autopista A-7 en la confluència amb la C-11, al seu pas per Tarragona, ja que un tram de la calçada s'ha inundat com a conseqüència de les fortes pluges.

stats