Societat 22/06/2021

Collboni anuncia la “determinació” de ser el pròxim alcalde

El líder del PSC a Barcelona diu que ja han complert la seva “missió” a mig mandat

2 min
Collboni en l’acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC) acompanyat dels altres regidors socialistes a l’Ajuntament.

BarcelonaJaume Collboni ha volgut marcar perfil amb la mirada posada a d’aquí dos anys. Ha anunciat la “determinació” de tornar a ser el candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona i també el pròxim alcalde de la ciutat. Però, conscient que encara queda força temps, ha reiterat la seva “responsabilitat” en l’actual govern de coalició municipal amb Barcelona en Comú. De fet, Collboni ha assegurat que ja han complert la seva “missió” a la meitat del mandat: “Barcelona està en progrés, i no pendent del Procés”, ha dit.

En un acte al Teatre Nacional de Catalunya (TNC), acompanyat dels altres regidors socialistes a l’Ajuntament, el primer tinent d’alcaldia ha reivindicat el govern de coalició perquè ha argumentat que la ciutat són “la gent” i “els pactes”, en què ha elogiat “la pluralitat” de la capital. Collboni ha argumentat que aquesta aposta per la coalició ha evitat que l’agenda municipal sigui del “projecte divisiu i de ruptura” que representa l’independentisme. També ha reconegut als grups de l’oposició “la capacitat d’acord”. Collboni ha remarcat la tasca del consistori durant la pandèmia, perquè “a poc a poc Barcelona torna a apujar persianes”.

El tinent d’alcaldia ha dit que una de les lliçons que s'han après del covid ha sigut que “l’aturada del turisme impactava la ciutat, ensorrant barris sencers”. Per això ha demanat un turisme “de més qualitat”. També ha fet una crida a dirigir la capital catalana cap al món “amb ambició i optimisme”, mantenint igualment la proximitat amb els veïns. Amb el lema “La Barcelona del sí”, Collboni ha definit el PSC com un exemple de convivència, concòrdia i estabilitat sense renunciar als “grans projectes de futur”.

El “paper fonamental” per a Catalunya

Tot i que el tinent d’alcaldia no ha concretat res més sobre els projectes de futur, el líder del PSC a Catalunya, Salvador Illa, que també ha participat en aquest balanç de mig mandat, ha demanat el “sí” a l’ampliació de l’aeroport del Prat i el “sí” a l’Hermitage. Illa ha volgut destacar que la ciutat “juga un paper fonamental” per a Catalunya. “Els socialistes i en Jaume som gent de paraula i anem de cara”, ha assegurat Illa, que ha augurat que Collboni serà “el cinquè alcalde socialista” després de les eleccions municipals del 2023, en un acte en què s’ha recordat el paper dels quatre que ho han sigut: Narcís Serra, Pasqual Maragall, Joan Clos i Jordi Hereu.

stats