Societat 23/02/2012

Un col·legi privat de Madrid, embargat mentre els nens feien classe

Un grup d'operaris s'ha presentat al centre amb la policia i s'ha endut els pupitres i les cadires on minuts abans seien els alumnes. L'escola té un deute amb la Seguretat Social i un jutjat ha ordenat embargar-lo. El ministeri ha decidit després permetre que continuï funcionant fins a final de curs

Ara / Agències
1 min

MadridEls han embargat els pupitres i les cadires, que uns operaris s'han endut davant del seus nassos, però el govern de la Comunitat Autònoma de Madrid els garanteix que podran acabar el curs al mateix centre. Així es troben els alumnes de l'escola madrilenya Santa Illa, un col·legi privat bilingüe –castellà i anglès– i laic al barri de Chamartín.

L'escola ha estat embargada per ordre judicial pel deute que té amb la Seguretat Social, i aquest dijous un grup d'operaris s'han presentat al centre i han començat a endur-se els mobles. Els acompanyaven agents de policia, ja que executaven una resolució d'un jutge. Un vídeo enregistrat per un testimoni mostra els operaris en plena acció.

Posteriorment, la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, i la consellera d'Educació madrilenya, Lucía Figar, han acordat que es permetrà que el centre continuï funcionant fins al juny perquè els alumnes no hagin de canviar de centre a mig curs, segons ha informat un portaveu de la conselleria a l'agència Efe.

Segons les mateixes fonts, els responsables de la direcció territorial d'aquest departament ja s'havien reunit amb els pares dels alumnes per oferir-los la seva col·laboració i places en escoles de la zona que depenen de la conselleria.

Al col·legi Santa Illa hi ha uns 150 alumnes i en la pàgina web s'anuncia com a centre creat el 1959 que ofereix ensenyament infantil, primària, secundària i batxillerat.

Segons el portaveu de la conselleria, l'afer és al juyjat i el departament no es planteja de moment cap altra actuació al marge de garantir l'escolarització dels estudiants afectats.

stats