CASTELLERS
Societat 03/06/2012

Les colles grans recuperen el protagonisme

Les diades de Mataró i el Vendrell regnen en la matinal castellera de diumenge

Efren Garcia
2 min
Els Minyons de Terrassa a Mataró

MataróDesprés d'unes quantes setmanes d'ebullició castellera entre les colles de vuit, les grans formacions tornen a agafar les regnes del món casteller per reivindicar la seva hegemonia. La temporada, més oberta que mai, promet moltes emocions, si hem de jutjar pels resultats del cap de setmana.

Els Capgrossos ja completen el castell de nou

Amb dos folres d'un sol cop, els Capgrossos han recuperat un nivell que no havien d'haver perdut la temporada passada. A la diada del seu setzè aniversari, han passat de descarregar els castells bàsics de vuit a completar els de gamma alta –dos de vuit amb folre– i a estrenar els de nou –quatre de nou folrat–. Els Capgrossos han estat valents i han lluitat com mai per recuperar el lloc que els pertocava al capdamunt del panorama casteller.

La Joves triomfa amb cinc aletes de vuit

La Colla Joves Xiquets de Valls segueix preparant la temporada amb les idees molt clares: enguany cap colla pot deixar passar cap oportunitat. Si bé els vallencs esperaran per fer la passa dels nous pisos més endavant, al Vendrell han fet un salt de gegant en entrar a la gamma alta de vuit per partida doble. El cinc de vuit, que han descarregat per primer cop avui, ha quedat petit quan s'han decidit a alçar el primer set de vuit de la seva història.

Que ningú no oblidi la Jove tarragonina

No s'hi val a perdre de vista la colla del Cos del Bou, perquè enguany cremarà molta pólvora. Després d'una setmana de calma aparent, ha arribat la tempesta en forma de quatre de vuit amb agulla. Molt ha plogut des d'aquells anys en què la Jove provava aquest castell entre els màxims objectius de l'any. Enguany arriba tot just començar i amb temps perquè els de la camisa lila es donin l'oportunitat de somniar una fita d'envergadura.

Els Minyons miren de reüll el calendari

Amb la Festa Major de Terrassa com a cita principal, els Minyons cuinen els millors castells a foc lent. Si bé s'han quedat enrere en la cursa dels castells de nou, a Mataró han tornat a donar rodatge a un dos de vuit folrat que s'hauria d'alçar fins a la gamma extra d'aquí a tot just un mes. A més, els malves han volgut sumar-se a les nombroses estrenes del cap de setmana descarregant un cinc de vuit ben controlat.

Els Xicots i els Sagals salven la franja mitjana

Les ensopegades dels Moixiganguers d'Igualada i dels Xics de Granollers en els assalts respectius al quatre de vuit han quedat igualades aquest cap de setmana per l'estrena del carro gros dels Xicots i el gran nivell de forma dels Sagals d'Osona. Els osonencs han completat una diada excepcional amb el castell de moda: el set de set, que també han signat els vilafranquins, i aixecant el tres de set per sota.

stats