Societat 06/05/2018

Les colònies de Fundesplai posaran l'accent en la igualtat de gènere

La campanya estiuenca proposa 1.300 tandes d'activitats i es preveu que s'hi inscriguin 68.000 nens

Acn
2 min
Hi ha activitats per a infants i joves entre 3 i 25 anys

BarcelonaEls representants de la Fundació Catalana de l'Esplai (Fundesplai) han fet una crida aquest diumenge a promoure l'educació per la igualtat de gènere i la violència zero, que són els valors que volen potenciar en els casals i colònies d'estiu d'aquest any.

La crida s'ha fet en el transcurs de l'acte celebrat amb tots els voluntaris que han col·laborat en la 32a edició de la Festa de l'Esplai, que s'havia de celebrar al Parc Nou del Prat de Llobregat però que finalment s'ha hagut de suspendre a causa de la pluja.

La campanya estiuenca ofereix prop de 1.300 tandes d'activitats per a infants i joves de 3 a 25 anys, entre colònies, casals, campaments, rutes i camps de treball i colònies per a famílies. Aquest any preveuen que s'hi inscriguin uns 68.000 infants i joves.

En aquestes activitats Fundesplai posarà l'accent en l'educació per la igualtat de gènere en el marc de la proposta educativa Encoratja't, que durant aquest curs i el vinent estan impulsant a les escoles i esplais. A les colònies i casals es plantejaran situacions que trencaran amb els clixés i ajudaran a diversificar els models de referència on emmirallar-se, com ara heroïnes que salven cavallers o prínceps que tenen cura dels nadons. Nens i nenes compartiran tasques com recollir, escombrar i parar i desparar la taula, i s'intentarà estimular el diàleg i l'empatia per resoldre conflictes aprofitant l'ambient relaxat estiuenc.

D'altra banda, Fundesplai preveu mantenir el volum de beques que ja va poder atorgar l'any passat (5.387) per anar a casals i colònies a infants de 104 municipis diferents. Per aquest motiu manté la seva campanya de captació de fons 'Un estiu per a tothom' i fa una crida a particulars, empreses i entitats a col·laborar-hi.

stats