Societat 11/02/2012

Un vídeo mostra el caos dels comandaments del 'Costa Concordia' després de l'accident

Les imatges mostren com els oficials i el comandant, una hora després de l'accident, entren i surten del pont de comandament sense que ningú doni ordres ni prengui decisions

Efe
2 min

RomaUna hora després de l'impacte contra l'escull, al pont de comandament del creuer 'Costa Concordia', que va naufragar el 13 de gener, els oficials i el comandant no sabien què fer i els passatgers embarcaven sols en els bots salvavides, segons mostra un vídeo inèdit reproduït per Antena 3, que ha fet servir l'original, emès pel canal italià Tg5.

En el vídeo, es pot observar com els oficials i el comandant, Francesco Schettino, a les 22.15 hores, gairebé una hora després de l'impacte, entren i surten del pont de comandament, però sense que ningú doni ordres ni prengui decisions.

Després, algú pregunta si ha de donar l'alarma general, que implica l'abandonament del vaixell, però una altra veu contesta que esperi.

També se sent Schettino parlant per telèfon, encara que no se sap amb qui, però quan un dels suboficials l'informa que els passatgers estan ja abandonant sols la nau en els bots salvavides, el capità contesta: "Doncs, d'acord".

Només després d'alguns minuts, algú dóna l'alarma general, en la qual s'indica als passatgers que vagin a la coberta número 4 amb les armilles salvavides posades.

La fiscalia vol el vídeo

La fiscalia de Grosseto, que dirigeix les investigacions, ha demanat el vídeo davant les importants proves relatives al comportament del capità del vaixell, Francesco Schettino, i de la resta dels oficials durant el naufragi.

Schettino va ser detingut el 14 de gener acusat d'abandonar la nau i d'homicidi involuntari múltiple i, actualment, es troba en arrest domiciliari.

Autor desconegut

Els fiscals també han mostrat sorpresa davant l'existència d'aquest vídeo, del qual es desconeix l'autor. Està enregistrat a l'interior del pont de comandament i cap dels membres de la tripulació els havia informat de la seva existència.

El creuer 'Costa Concordia', de la companyia Costa Cruceros, va naufragar després d'impactar contra un escull perquè el capità havia sortit de la ruta per apropar-se a la costa de l'illa italiana de Giglio.

En el naufragi van morir 17 persones, i 15 encara estan desaparegudes. Fa dues setmanes que es van suspendre les tasques de recerca.

stats