Protestes al carrer
Societat 21/07/2011

Els 'indignats' tallen el passeig de Gràcia... a la segona

La concentració, que ha transcorregut sense incidents, s'ha fet després de no poder tallar la Diagonal i la Meridiana a primera hora del matí per falta de gent

Redacció
2 min
Indignats

BarcelonaAl migdia ho han aconseguit. Després que al matí no aconseguissin reunir prou gent, els indignats han tallat aquest migdia el carril central del passeig de Gràcia durant més de mitja hora per protestar contra les retallades. Un centenar de persones s'han manifestat des dels Jardinets de Gràcia cap avall i han enganxat tot tipus de cartells en els locals i caixers del passeig barceloní. Després han agafat el metro per anar cap a l'Hospital del Mar. Una desena d'antidisturbis flanquejava el grup d'indignats, tot i que no hi ha hagut cap incident.

Els indignats ja han intentat a primera hora d'avui tallar dos dels accessos principals a la ciutat, la Diagonal i l'avinguda Meridiana, però no ho han aconseguit per falta de quòrum. Només una vintena de persones han acudit a la crida del col·lectiu del 15-M a la Diagonal. A la Meridiana n'eren 7. La intenció era col·lapsar les dues vies d'entrada a les 7.30. Una hora més tard de l'hora anunciada, cap a les 8.30, el grup de la Diagonal ha intentat tallar la via, però els Mossos ho han impedit. El tall ha durat un minut encara no. Els agents els han identificat. A la Meridiana el tall no s'ha fet.

Manifestació contra les retallades

Les mobilitzacions d'aquest dijous les van decidir ahir els indignats en una assemblea al carrer després d'una manifestació en què van participar unes 7.500 persones, segons els Mossos d'Esquadra, contra les retallades del Govern, coincidint amb l'aprovació dels pressupostos al Parlament. Els organitzadors –les assemblees de tots els barris– asseguren que hi van anar unes 30.000 persones.

Els manifestants es dirigien al Parc de la Ciutadella amb la intenció d'acabar la protesta davant del Parlament, però un cordó policial dels Mossos els va impedir entrar al recinte. Els Mossos van advertir als manifestants a través de la megafonia que la manifestació no estava "comunicada" –la terminologia administrativa que indica que no s'havia demanat permís per fer-la– quan van arribar al carrer Marquès de l'Argenteria, i els van fer saber no podien continuar. "Manifestació no comunicada. No poden prosseguir la marxa", deia el missatge de la policia.

Allà, els participants van fer una assemblea al carrer i van prendre la decisió de fer les protestes anunciades per aquest dijous al matí.

stats