Societat 10/04/2012

Els comerciants de Barcelona aposten per flexibilitzar els períodes de rebaixes

L'Indicador de Comerç de Barcelona (IcoB) detecta que els botiguers ja han ampliat les ofertes en la campanya de Nadal, com a solució per fer front a la crisi

Thaïs Gutiérrez
1 min

BarcelonaEl vicepresident de la Fundació Barcelona Comerç, Salvador Albuixech, ha demanat avui al Govern flexibilitzar el calendari de rebaixes perquè els comerciants puguin tenir més armes per lluitar contra la crisi.

En la presentació de l'Indicador de Comerç de Barcelona (IcoB), Albuixech ha explicat que li agradaria que de cara a la propera campanya de Nadal "poguéssim aplicar descomptes abans del 7 de gener" ja que es tracta d'una època "en que els consumidors volen comprar i els hi hem de saber donar resposta".

En les conclusions d'aquest estudi, fet per la Fundació Barcelona Comerç i per Esade entre 500 botiguers de Barcelona, destaca que un 76% dels comerços de Barcelona ja van allargar el període oficial de rebaixes durant la passada campanya de Nadal, tot i que ho van fer amb ofertes i promocions i sense utilitzar la paraula "rebaixes", que només es pot aplicar als descomptes que comencen el 7 de gener.

D'altra banda, l'estudi destaca que el 70% dels botiguers de Barcelona ha detectat una caiguda de la facturació el primer trimestre d'aquest any, cosa que ha obligat a un 23% dels comerciants a reduir la plantilla. En relació amb les perspectives per aquest any, la meitat dels botiguers creu que es mantindrà el mateix ritme de vendes, mentre que el 24% creu que disminuiran i un 3% que disminuiran molt. Només el 23% creu que les vendes augmentaran.

stats