Els comerciants de Gràcia exigeixen solucions per al Banc Expropiat: "Vivim atemorits"

Un conjunt d'associacions del barri adrecen una carta a Colau per criticar la "manca de suport institucional" rebut

Tot i que des del Banc Expropiat de Gràcia van assegurar ahir que no preveuen, de moment, noves mobilitzacions, diverses associacions de comerciants del barri han adreçat una carta a l'alcaldessa –registrada amb data d'avui– en la qual asseguren que viuen "atemorits" i reclamen seguretat. Els comerciants –que formen part de 14 col·lectius, que representen 514 entitats i establiments– es posicionen en contra dels "actes violents" que s'han viscut aquestes últimes setmanes a Gràcia i lamenten que estan passant per aquest tràngol "sense cap suport institucional clar de l'Ajuntament".

" Volem fer palesa la nostra preocupació per la inexistent resolució del conflicte per part de l'Ajuntament. El problema l'han de solucionar els polítics i no els veïns", recull el comunicat. I per això, insten Ada Colau a buscar una solució definitiva que reculli el "sentiment majoritari" de veïns i entitats. "Tots els drets comporten obligacions", conclou el text.

Els representants del Banc, de fet, van assegurar ahir que, tot i que consideren les mobilitzacions "imprescindibles" per tornar a entrar a l'espai,  "el seu objectiu" és que per aconseguir-ho "no hi hagi comerços que no es vegin amb la tranquil·litat d'obrir, sigui pel motiu que sigui". De moment, continuaran amb el punt d'informació i les activitats a les portes del Banc. 

El segon tinent d'alcalde, Jaume Collboni, va anunciar fa uns dies un fons extraordinari –dotat inicialment amb 25.000 euros–  per ajudar els comerços afectats pels aldarulls.

Entre els firmants del document hi ha l'associació de comerciants del carrer Gran de Gràcia, la de venedors del mercat de l'Abaceria, la de bars i restaurants de Gràcia i la de les botigues del carrer Verdi, entre d'altres.