SOCIETAT

El comissari en cap dels Mossos demana perdó “als que s'hagin sentit perjudicats” per la policia

El cos ha estat qüestionat per la seva actuació en algunes detencions, com la del cas Raval

El comissari en cap dels Mossos, Josep Lluís Trapero, ha demanat disculpes aquest dilluns a tots “els que s'hagin sentit perjudicats” per les accions dels Mossos i ha assegurat que són “el motor per millorar”.

Durant el seu discurs en la celebració del Dia de les Esquadres, ha subratllat que el fet que els Mossos defensin les seves accions no suposa que siguin “insensibles al patiment” de les persones a qui han perjudicat.

La policia catalana està en el punt de mira per diverses actuacions com la de l'anomenat cas Raval, on un home va morir poques hores després de ser detingut. Hi ha deu agents imputats pels suposats cops durant la retenció.

El comissari en cap dels Mossos ha reconegut que el cos ha passat “moments convulsos” que els acompanyaran “un temps” i que s'han de centrar en valorar com sortir-ne, “i practicar una millora continua”.

“Mai ens parapetarem en un corporativisme que ens cegui i tanqui els ulls”, ha dit Trapero, de la mateixa manera, ha afegit, que no defalliran en defensar el cos.