Societat 20/06/2012

Les grans companyies i els ciutadans, escèptics amb els acords que es puguin tancar a Rio+20

Una enquesta a 141 executius i 700 ciutadans de 83 nacionalitats revela la poca confiança en els pactes que es puguin assolir a la Cimera de la Terra

Ara
1 min

BarcelonaEls alts executius de les principals companyies del món i els ciutadans no són gaire optimistes amb els acords que es puguin prendre a la Cimera de la Terra organitzada a Rio de Janeiro. Així ho reflecteix el document 'Enquesta Global de CEO (consellers delegats) sobre sostenibilitat i canvi climàtic', elaborada per PwC a partir d'entrevistes a 141 alts executius i 700 ciutadans de 83 nacionalitats. Un 45% dels consellers delegats consultats creuen que no s'arribarà a cap acord i, s'assoleix un pacte, serà de mínims.

Les expectatives dels ciutadans són lleugerament pitjors que la dels directius de les grans companyies. La meitat dels enquestats no preveu que s'aconsegueixin acords durant la cimera de Rio+20. L'informe destaca que per a un 88% dels ciutadans consultats, els reptes i les amenaces relatives al canvi climàtic són "importants". Set de cada deu consellers delegats afirmen que seran més ambiciosos que les institucions en les seves estratègies per complir amb els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni. Per al 90% dels executius enquestats, els mecanismes més eficaços per impulsar el canvi cap a un model sostenible són la regulació regional i les mesures fiscals, juntament amb la inversió del sector privat.

stats