Societat 19/07/2011

El Suprem avala la compensació econòmica pel cònjuge divorciat que s'hagi dedicat a les tasques domèstiques

La sentència del Tribunal Suprem crea doctrina i estableix que per rebre la compensació econòmica no és necessari que l'altre membre de la parella hagi incrementat el seu patrimoni

Laia Espín
1 min

BarcelonaEl Tribunal Suprem ha fixat una doctrina per la qual estableix el dret d'un cònjuge d'obtenir una compensació econòmica després del divorci, realitzat amb el règim de separació de béns, per haver contribuït a les càrregues del matrimoni a través del treball domèstic. La sentència destaca que no es necessari per obtenir la compensació, prevista en l'article 234-5 del llibre segon del codi civil català i en el 1438 del Codi Civil Espanyol, que l'altre cònjuge s'hagi enriquit o incrementat el seu patrimoni "com a conseqüència del treball realitzat a la llar pel cònjuge creditor".

La Sala Civil ha estimat així el recurs presentat per Piedad F. contra la sentència dictada al 2008 per l'Audiència Provincial de Madrid, que va revocar el seu dret a rebre una indemnització per les tasques domèstiques amb les que va contribuir a la càrrega del matrimoni que havia fixat anteriorment el jutjat de Primera Instància número 6 de Móstoles, a Madrid.

stats